Op zaterdag 23 maart 2013 zendt Epica zijn spraakmakende concert Retrospect live op Internet uit middels een stream. Retrospect vindt die dag plaats in het Klokgebouw in Eindhoven en wordt Epica’s meest ambitieuze show tot nu toe, compleet met een 70-koppig Hongaars koor en orkest (respectievelijk het Extended Remenyi Ede Chamber Orchestra en Choir of Miskolc National Theatre). Internationale gasten en special effects maken dit unieke evenement extra bijzonder.

Niet alleen in eigen land is Epica enorm populair, ook internationaal gooit de Nederlandse symfonische metalband hoge ogen. Op Facebook passeerde het zestal onlangs bijvoorbeeld nog de magische grens van anderhalf miljoen fans (“likes”). Nadat Epica zijn Retrospect show had aangekondigd, kwamen buitenlandse fans met de vraag of deze show ook in hun land te zien zou zijn. Weer andere Epica-liefhebbers (vooral buiten Europa)  lieten weten het enorm jammer te vinden niet naar Eindhoven af te kunnen reizen voor dit speciale concert.

Uit respect voor zijn fans besloot de band hun de kans te bieden om Retrospect tóch live bij te kunnen wonen en benaderde het bedrijf LiveMusicStage, dat het concert nu op 23 maart live en in HD kwaliteit gaat uitzenden op Internet. Middels de zogeheten Retrostream beleeft de kijker een exclusieve concertervaring met perfect uitzicht,  alsof hij daadwerkelijk als bezoeker voor het podium staat.

Gitarist Mark Jansen is erg enthousiast over Retrospect: ,,Ik verheug me enorm op deze show. Al onze inspanningen en successen van de afgelopen tien jaar hebben geleid naar deze apotheose op 23 maart. Samen met een groot koor en orkest optreden is een zeldzaamheid en maakt onze muziek zoveel krachtiger. Sterker nog: zo is het eigenlijk bedoeld, zoals ook op ons live album The Classical Conspiracy te horen is.”

Retrostream tickets

Retrostream tickets zijn te koop via LiveMusicStage en kosten tot en met donderdag 7 maart vijf euro. Na die datum  is de prijs zeven euro.  Bovendien zal via de Epica webstore ook een exclusief pakket worden verkocht met daarin de Retrostream ticket, een Retrospect T-shirt en een Retrospect laminate.

Poster Epicaretrospect