Twee woorden doen stoner en doom-adepten kwijlen: Rise en Above. Een legendarisch label dat wordt  geleid door Cathedral’s Lee Dorrian, de paus van de doom. Rise Above is nu weer terug. Om iedereen maar gelijk gek te maken: ja, dus ook het legendarische Electric Wizard . En Dorrian presenteert een nieuw talent: Ghost.

Ghost is het nieuwste zwaargewicht in de stal van Rise Above. Entertainment is volgens de bandleden –die liever anoniem blijven in hun monnikspijen- niet alleen leuk, maar ook een wapen.  De zes sektariërs verspreiden een zwaar type rock dat catchy is, maar tegelijkertijd ook hallucinerend is. Het rockt, pakt maar is op een prettige manier ook kwaadaardig. Denk aan Mercyful Fate, Angel Witch of ons eigen The Devil’s Blood.  Priotiteitsrelease voor meneer Dorrian. Opus Eponymous komt op 18 oktober uit.

Stel dat The Dude uit The Big Lebowski een platencollectie met alleen maar Black Sabbath had en een gezonde dosis Satanische ideeën. En dat ie ook nog gitaar kan spelen omdat ie z’n bowlingbal bij Jesus Quintana heeft ingebracht. Dan krijg je Electric Wizard. Satanisch, occult en vooral knetterstoned brengen ze al jaren een trage set doom die boven alles heavy klinkt. Of zoals ze het in Engeland zeggen: ‘eavy as fuck. Black Masses is het nieuwste werkje waarin wiet, sleaze en natuurlijk satan samenkomen. Geproduceerd door White Stripes-producer Liam Watson, (u kent ‘m van Elephant). De band zal vier shows weggeven op de release date van 1 november (ja, Halloween dus). Neem uw eigen waterpijp mee.