Met gepaste trots organiseert Roadburn voor de tweede keer Roadburn Festival Introduces. De bedoeling is om veelbelovende Nederlandse bands te promoten uit de psychedelica of de ‘heavy Seventies’.

Dit jaar krijgt Gingerpig de kans om zich te presenteren aan de internationale Roadburn-gemeenschap tijdens een intieme show in muziekcafé Cul de Sac op zaterdag 16 april. De zaal is vanaf 12.30 geopend; de show vangt aan om 13.30.

“We geloven dat Gingerpig, de band rondom Gorefest-gitarist Boudewijn Bonebakker, iets unieks en interessants te bieden heeft aan de Roadburners.” aldus Walter Hoeijmakers namens de Roadburn-organisatie, “En we durven zelfs te voorspellen dat hun debuutplaat, The Ways of the Gingerpig (uit op 29 april via Suburban Records), hoog zal eindigen in Roadburn-gerelateerde jaarlijstjes van 2011.”

Gingerpig neemt het beste van Seventies hardrock, vroege prog, funk en zelfs soul en mengt alles met een bluesy randje. De band kan moeiteloos van lange, uitgesponnen gitaar- en Hammondimprovisaties overschakelen naar compacte pop waarbij zelfs riffs voorbijkomen die niet hadden misstaan op een plaat van Gorefest. Bonebakker’s zang is ook een aangename verrassing.

Hoeijmakers: “Nederland heeft met Gingerpig eindelijk weer een band die met zijn ‘eclectische bluesrock’ ons land weer internationaal op de ‘heavy seventies’ kaart zet. We zijn dan ook erg blij met Gingerpig!”

Meer info:
www.myspace.com/gingerpigrock
www.gingerpigrock.com
www.roadburn.com