Na twee indrukwekkende lichtingen namen met onder andere BARONESS, de occulte rockpioniers COVEN, het nieuwe project van THE BUG en DYLAN CARLSON van EARTH en exclusieve en unieke shows van MYSTICUM, CHEALSEA WOLFF en MAGMA, maakt Roadburn nu weer een indrukwekkende rij namen bekend. MY DYING BRIDE maakt zijn Roadburn debuut; DAVID TIBET en YOUTH zullen optreden als HYPNOPAZUZU; WOLVES IN THE THRONE ROOM; MEMORIAM; WEAR YOUR WOUNDS; CARPENTER BRUT; THOSE POOR BASTARDS en nog veel meer. De ticketverkoop is reeds gestart.

Een van de kopstukken van metal in de jaren ‘90, MY DYING BRIDE, maakt zijn debuut op Roadburn. De invloedrijke Britten zijn er in geslaagd om altijd fris en inventief te blijven en zullen opzaterdag 22 april het podium betreden. HYPNOPAZUZU, het nieuwe project van David Tibet (Current 93) en Youth (Killing Yoke) speelt gezamenlijk op zondag 23 april met het eerder aangekondigde ULVER. Een viering van het leven door middel van death metal, zo zou je MEMORIAM het beste kunnen omschrijven. Oprichter en frontman Karl Willetts: “We zijn verheugd dat we op het veelgeprezen Roadburn festival zullen spelen”. De band zal zijn verwoestende wapens ontketenen op zaterdag 22 april.

WEAR YOUR WOUNDS, het intens persoonlijke project van zanger Jacob Bannon, is een stopcontact dat hij stilletjes aan gevoed heeft door de jaren heen. Curator John Dyer Baizley is enorm enthousiast over de eerste langspeler die staat gepland voor 7 april, slechts een paar weken voor Roadburn. WOLVES IN THE THRONE ROOM zal voor het eerst sinds 2012 op verzoek van curator John Dyer Baizley terugkeren naar Europa. De band drukte de afgelopen jaren een levensgrote stempel op het genre back metal met zijn album ‘Celestiet’ uit 2014. Donderdag 20 aprilzullen zij de planken van Roadburn betreden.

Het Franse CARPENTER BRUT neemt de essentie van metal samen met delen van techno en de sfeervolle filmmuziek van Carpenter / Argento/ Goblin om daarmee een nieuw genre te creëren. Daarmee zullen ze op zaterdag 22 april synthwave naar een hogel level tillen.

Klanken alsof twee ondode heilige priesters uit een verlaten begraafplaats in Mississippi zijn gekropen. Geconsumeerd door het moeras brengen zij hun bericht over het einde der tijden. THOSE POOR BASTARDS zullen rondzweven op de komende editie van Roadburn, het publiek ervan overtuigend dat hun oneindige ziel al lang vervloekt is. Met de duivel op de hielen zullen zij het Patronaat vernietigen op donderdag 20 april.

Verder zijn bekend gemaakt: (DOLCH), ASH BORER (Canadese blackmetal), BACKWOODS PAYBACK (rock and roll op de meest eerlijke manier), CASUAL NUN (heftige psychedelische muziek), COME TO GRIEF (hulde aan Grief’s legacy), EMMA RUTH RUNDLE (eerlijk en emotievol), ESBEN ANT THE WITCH (verrassend sfeervolle rock), FANGE (debuut met veel D-Beat),GONG (psychedelische rock), NO SPILL BLOOD (door John Dyer Baizley gecureerde punk), OXBOW (brengen net voor Roadburn een nieuw album uit), SCISSORFIGHT (losbandigheid uit New Hampshire), SUMA (schurende doom uit Zweden), SUMAC (terugkeer van Aaron Turner op Roadburn), UNEARTHLY TRANCE (confronterende benadering van de echte sludge), VALBORG (een grote dosis sombere elegante aanwezigheid), VANUM (een mix van ijzige melodie zwartgeblakerde metal), WOLVENNEST (mystieke ambient met hypnotiserende gitaren) en YOUTH CODE(moderne variant op de EBM klanken van de jaren ’80)

De kaartverkoop voor Roadburn is reeds gestart via roadburn.com, 013.nl en ticketmaster.com. Tickets kosten €195,- voor 4 dagen, €172,- voor 3 dagen (exclusief zondag), en €54,- voor alleen een zondagticket. Dagkaarten voor donderdag, vrijdag en zaterdag gaan later in de voorverkoop. Alle prijzen zijn exclusief servicekosten.

Roadburn Festival 2017
Donderdag 20 april 2017 | Vrijdag 21 april 2017 | Zaterdag 22 april 2017 | Zondag 23 april 2017

Alle zalen
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl