Eén van de mooiste stemmen ter wereld is die van zanger, gitarist, componist, producer Rob Lamothe. Een stem boordevol emotie, kracht, flexibiliteit en subtiliteit.

In ons land werd de stem van Lamothe reeds opgemerkt in 1990, toen hij met zijn band Riverdogs een Edison Award won voor hun gelijknamige debuutalbum. Met weergaloze soulvolle rocktracks als ‘Whisper’, ‘Toy Soldier’en ‘Baby Blue’ maakte Riverdogs – met op gitaar in die tijd niemand minder dan Vivian Campbell – erg veel indruk.
Met Riverdogs maakte Lamothe nog enkele geweldige platen om vervolgens een succesvolle solo carriere te starten. Zijn nummers zijn bijvoorbeeld te horen geweest in TV-series als ‘Melrose Place’ en ‘Paradise Beach’ en hij werd gecovered door Katrina & The Waves.
Daarnaast is Rob een veelgevraagd muzikant op albums van andere artiesten zoals Lisa Wynn, Craig Erickson en stond hij op het podium met Guns And Roses maar ook met Ron Sexsmith.

Tussen 1992 en 2002 was Lamothe meerdere keren te vinden op Europese podia maar vervolgens werd het wat stil rondom hem. Stil is echter niet het goede woord, want thuis in Canada was Rob misschien wel drukker dan ooit: hij schreef mee aan de hitsingle van de Canadese Idols winnaar Kalan Porters (triple-platinum!!), hij schreef een nummer voor Tom Wilson en voor de Canadese folk legende David Bradstreet en diens nieuwe plaat ‘Lifelines’, als ook een track voor de Amerikaanse TV-serie ‘Everwood’.

Tenslotte schreef hij ook nog een nummer voor de veel geprezen film ‘The Wrestler’.

In september 2011 verscheen er plotseling ook weer een nieuw Riverdogs album ‘World Gone Mad’.

Daar het zo lang geleden is dat Rob in ons land is geweest zijn we ontzettend blij om hem te mogen begroeten in Helmond.
Rob zal tijdens zijn tour muzikaal vergezeld worden door twee van zijn kinderen, Zander en Rose.

Rob’s muziek kan worden omschreven als pure, eerlijke soulvolle folkpop.

Het optreden vindt plaats in ons café dus weer er snel bij!!!!

Wanneer: zaterdag 12 mei
Waar: Lakei Helmond
Zaal open: 20:30 uur

Een review van deze avond zal op Rockportaal.nl verschijnen