Zaterdag 11 mei aanstaande zal de vijfde editie van het alternatief openlucht muziekfestival Robfest Outdoor plaatsvinden. Stichting Robfest houdt vast aan haar muzikale ambitie: alternatief, met het oog op de toekomst en kwalitatief hoogwaardig. Met deze drie belangrijke pijlers in het achterhoofd presenteert de organisatie vandaag de eerste vier namen.

Robfest Outdoor 2013Na vorige editie de eerste internationale boeking te hebben gepresenteerd in de vorm van het Belgische Mosquito, reist er dit jaar wederom een opkomend rock ensemble vanuit onze zuiderburen naar het rustieke Eersel. Ditmaal is de eer aan het jonge rock ’n roll blues trio The Devilles. Met een mix van rock, blues, garage en rock ’n roll brengen deze drie heren gegarandeerd een wervelende sensatie op het hoofdpodium!

Voor de tweede maal in de geschiedenis van Robfest Outdoor zal het Gorinchemse KinKobra het podium bestijgen. Met de Redbull Bedroom Clash op zak, twee nieuwe en uitstekend ontvangen singles uit en enkele mooie shows in het afgelopen jaar is het verre van een straf om dit rockmonster nogmaals te mogen aanschouwen!

In de categorie rockmonster presenteert Stichting Robfest dit jaar een afsluiter van formaat: Green Lizard! Deze in 2008 ter zielen gegane band maakte in de veertien jaar daarvoor furore op het Europese en Amerikaanse vaste land. Een zilveren harp, shows op Roskilde en Sziget, een EP geproduceerd door Jack Endino. You name it en de heren hebben het voor elkaar gebokst. Na een stilte van vier jaar komt men op zaterdag 11 mei met een denderende live show het aanwezige publiek versteld doen staan!

Traditiegetrouw neemt ook de komende editie Dirk Diggler de afsluitende honneurs waar. Straight in your face rockcovers gebracht door het prettig gestoorde trio met een rits van gastartiesten. Weten al enkele jaren het laatste uur met verve te volbrengen.

Road to Robfest
Ook in 2013 wordt de voorronde genaamd Road to Robfest georganiseerd. Zaterdag 16 maart zullen in Partycentrum Bolle Jan (beginnende) lokale en regionale bands strijden om de winst, en een plekje op de programmering van Robfest Outdoor. Inschrijven is nog mogelijk! Speel je zelf in een band, of ken je er een, welke absoluut niet mag ontbreken? Neem dan contact op met de organisatie via organisatie@robfest.nl.

Robfest Outdoor 2013
Zaterdag 11 mei met o.a. Green Lizard, KinKobra, The Devilles (BE), Dirk Diggler.

Gildeterrein aan de Postelseweg te Eersel.

Entree €7,-

Kaartverkoop enkel aan de deur.