Rock Werchter 2016Editors komen naar Rock Werchter. Ze zullen er zijn op zaterdag 2 juli. De teller topnamen voor de komende editie van het festival, dat plaats vindt van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli 2016, staat nu op vier: Rammstein speelt op vrijdag 1 juli, Editors en Red Hot Chili Peppers op zaterdag 2 juli, Florence + the Machine op zondag 3 juli. De ticketverkoop start op zaterdag 5 december om 9u. Binnenkort meer festivalnieuws!

De zesde keer Werchter. Het moet als thuiskomen voelen voor Tom Smith en de zijnen. Editors staan om vele reden in het gouden boek van het festival. In 2008 spelen ze het 1000ste concert uit de geschiedenis, twee jaar later maken ze een hit (‘No Sound But The Wind – live’) op het podium. En als de groep in 2012 een moeilijk moment kent, putten ze -dixit Tom Smith- kracht en veel energie om door te gaan uit hun show op Rock Werchter. Het verhaal dat Editors in België schrijven is bijzonder straf. Editors hebben ondertussen al meer dan 20 keer opgetreden in België. Vooruit. Check. Ancienne Belgique. Check. Lotto Arena. Check. Vorst Nationaal. Check. Paleis 12. Check. Sportpaleis. Check. Uitverkocht? Keer op keer. Hun vijfde album ‘In Dreams’, dat in oktober verscheen, werd -verrassend- met een clubshow in het Depot in Leuven gevierd. De belangstelling was voorspelbaar massaal. Komende zomer staan ze opnieuw in Werchter. Een warme ‘welkom thuis’!

Over Rock Werchter:
Rock Werchter 2016 vindt plaats van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. Vier dagen lang is in het Festivalpark in Werchter (België) het beste van nu te zien en te horen op drie podia: Main Stage, KluB C en The Barn. Rock Werchter programmeert overtuigd over genres heen. Dat wordt zeer geapprecieerd. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Over de vier festivaldagen heen vonden in 2015 goed 150.000 unieke festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar een op voorhand uitverkocht festival.