Begin juli maakte de organisatie van Appelpop een bijzonder sterk programma bekend met onder meer Selah Sue, Will and the People, Guus Meeuwis, Ilse DeLange en De Jeugd van Tegenwoordig. Eén vakje in het blokkenschema was nog leeg en dat is nu ook ingevuld: de Britse rockband Bush is op zaterdagavond 8 september een van de ‘headliners’ van Appelpop 2012.

Bush zette in de jaren ’90 samen met Foo Fighters de ‘post-grunge’ stroming op de muzikale kaart. Ze behaalden wereldwijd vele malen de platina status met hun albums en scoorden met singles als ‘Glycerine’ en ‘Everything Zen’.

Bush is een naam die bij velen die in de jaren ’90 hun tienerjaren beleefden, direct een belletje doet rinkelen. Massaal zong het festivalpubliek mee met single ‘Glycerine’ uit 1995, van het zeer succesvolle debuutalbum ‘Sixteen Stone’. Na het succes van Nirvana en Pearl Jam, ontstond begin jaren ’90 de post-grunge, onder aanvoering van bands als Foo Fighters en Bush. Later werden zij gevolgd door onder meer Nickelback. Terwijl Foo Fighters na 2000 op volle kracht doorging met het veroveren van generatie op generatie festivalpubliek, hield Bush het in 2002 voor gezien. Na een stilte van 8 jaar, verscheen vorig jaar een nieuw album van Bush, gevolgd door een nieuwe tour. En de band onder aanvoering van zanger Gavin Rossdale klinkt nog even fris als in de jaren ’90. Ook de jongere generatie festivalbezoekers die houdt van bands als Foo Fighters, Nickelback of Pearl Jam, krijgt zo de kans om Bush live te ervaren.

Tussen 1992 en 2002 bracht Bush vier studioalbums uit, waarvan in Nederland debuutalbum ‘Sixteen Stone’ het meest succesvol was. In 2011 werd de terugkeer van de band vergezeld van het album ‘The Sea of Memories’, dat een geluid laat horen dat duidelijk Bush is zoals de liefhebber het kent van vijftien jaar geleden, maar dat ook relevant is op een festival anno 2012. De trouwe fanschare die Bush tussen 1992 en 2002 had opgebouwd, krijgt dit jaar in Nederland twee kansen om de band te zien: in augustus op Pinkpop Classic en in september op Appelpop. De show van Bush op het Hoofdpodium van Appelpop belooft een stevige rockshow te worden, waar een breed publiek bij uit zijn dak kan gaan. Op het podium staan, naast zanger Gavin Rossdale, drummer Robin Goodridge, gitarist Chris Traynor en bassist Corey Britz, die sinds de comeback in 2011 deel uitmaakt van Bush.

Bron: Appelpop website