Rockronde

Op zaterdag 14 maart wordt er in het centrum van Oss een nieuw en uniek muzikaal evenement georganiseerd; de Rockronde! Hierbij zullen er in 5 horecagelegenheden tussen 16:00 en 23:00 maar liefst 10 rockbands optreden. Van semi-akoestisch tot stevige rock, zowel coverbands als bands met eigen werk: er is voor ieder wat wils. Enkele namen zijn onder andere Ignition, Troublegum, Barracuda, Mpire en de Punk Ass Ninja’s.

Het unieke aan het evenement is dat de bands na hun optreden hun instrumenten oppakken en doorgaan naar een volgend podium, om daar weer verder te spelen. Op die manier zal er door het centrum van Oss dus een stroming van niet alleen de bands, maar ook van publiek ontstaan.

Het evenement is een initiatief van Rob Wijnhoud, Thijs van Dam en Mark Heesbeen. De eerste twee zijn vanuit hun platform “Leuke Bands” al bekend met de invulling van muzikale evenementen in het centrum, zoals Koningsdag en de Muziekboulevard. Mark is zelf muzikant en zanger van onder meer de rockcoverband ‘The Dirt Kings’. Op PR gebied wordt .de organisatie van de Rockronde ondersteund door Roy Thijssen van hartvooross.nl

Van meet af aan heeft de organisatie een boel enthousiaste reacties gehad; niet alleen van de deelnemende horeca-ondernemers, maar bijvoorbeeld ook van facilitair ondersteunende organisaties, vrijwilligers en het Centrum Management Oss. Er heerst binnen de gehele organisatie een sfeer waarin het vooral leuk en belangrijk wordt gevonden om met veel enthousiasme iets nieuws en unieks voor Oss en haar inwoners te organiseren en dat gevoel blijkt erg aanstekelijk te werken!

De Rockronde zal om 15:30 opening op de Heuvel geopend worden door wethouder Frank den Brok, waarna de eerste klanken vanaf 16:00 te horen zullen zijn. De deelnemende horecagelegenheden zijn: Café de Lollipop, De Winkel, Cafe The Rebel, Fellini’s en café Heer Bommel.

Voor meer informatie en een complete timetable van het evenement kijk je op www.rockronde.nl of de facebook pagina van Rockronde Oss