Het Royal Beach Concert is de komende zomers ook te bezoeken in Spanje. De Spaanse badplaats Moraira host vanaf dit jaar het Royal Beach Festival.  Begin September staat Moraira een week lang in het teken van muziek. Het festival moet het toerisme en de economie in de badplaats en regio Valencia een boost geven.

Vandaag tekent Bob Reiche, organisator van het Royal Beach Concert samen met Antoni Joan Bertomeu (Burgemeester van Teulada Moraira) en in het bijzijn van Belen Juste (Minister van Toerisme van de Comunidad Valencia), Pepe Ciscar, (plaatsvervangend Secretaris-Generaal van de Partido Popular in de Comunidad Valancia), Chantal Girón (Wethouder Financiën Water, Toeristische Promotie van Teulada Moraira) en Eric Durieux (Consul der Nederlanden), een meerjarig contract. Daarmee is het Royal Beach Festival, Moraira Spanje een feit!

De Spaans-Belgische zangeres Belle Perez is  meegereizd naar Moraira als ambassadrice van het Royal Beach Festival. Met haar Spaanse roots en haar succes in België, Nederland en Duitsland is zij de perfecte persoon om een brug te slaan tussen Spanje en de West-Europese vakantiegangers.

Het Royal Beach Concert vindt sinds vorig jaar plaats in juni in Scheveningen en krijgt nu dus ook een Spaanse editie. Begin September is het een week lang feest in Moraira, middels een openlucht strandfestival met lokale, nationale en internationale top acts en diverse andere activiteiten. De komende jaren biedt de Spaanse Costa Blanca nog meer entertainment aan haar binnenlandse- en buitenlandse toeristen.

Het Royal Beach Festival wordt gesteund door de Spaanse overheid. De Minister van Toerisme wil op deze manier in de regio Valencia het toerisme en daarmee gepaard ook de lokale economie een extra ‘boost’ geven.

“Het initiatief van het Royal Beach Concert om bekende wereldartiesten naar de Costa Blanca en andere delen van Spanje te halen is zeer belangrijk om deze streek, met name de Costa Blanca te promoten. Toerisme is zeer essentieel voor dit deel van Spanje. Men heeft niet alleen de zon en zee, maar ook op cultureel gebied is er veel te zien. Een welkome aanvulling”, aldus Eric Durieux, Consul der Nederlanden.

Wij verwachten dat meer toeristen uit met name Duitsland, Engeland, België en Nederland af zullen reizen naar de Spaanse kust. Door middel van een toename van o.a. horeca inkomsten en geboekte hotel overnachtingen is het economische effect direct meetbaar”, laat Reiche, organisator van het Royal Beach Concert en Festival, weten. “Ik ben ontzettend blij dat we met onze uitbreiding naar het buitenland ook nog eens kunnen bijdragen aan de toekomstplannen van de Spaanse Costa Blanca.”

Belle Perez is klaar voor het grote avontuur: “Na meer dan 10 jaar van shows en concerten in Vlaanderen en Nederland is dit voor mij zowaar de grootste uitdaging in mijn carrière. Ik ben supertrots dat ik een initiatief kan vertegenwoordigen en kan mijn ultieme droom verwezenlijken: een concert in optimale omstandigheden op een megapodium op het strand aan de Costa Blanca, een droom wordt werkelijkheid”.

_______________________________________________________________________

Het Royal Beach Concert in Scheveningen vindt plaats op 4 juni. Elton John, Bryan Adams en de Golden Earring met als openingsact Do, maken tussen 12.00u – 20.00u hun opwachting tijdens de tweede editie van het Royal Beach Concert in Nederland.

Kaarten voor het Royal Beach Concert in Scheveningen zijn verkrijgbaar via Ticketpoint en variëren in prijs van € 58,50 (Vak B), € 89,50 (Vak A) tot € 125,00 (Golden Circle). www.royalbeachconcert.nl

Aan de verdere invulling van de Spaanse editie wordt nu hard gewerkt.
www.royalbeachfestival.es