Het Royal Beach Concert is afgelopen vrijdag tijdens de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen voor publieksevenementen bekroond met een 3e plaats binnen de categorie ‘Beste Stadspromotie Evenement-Algemeen’.
De Nationale Evenementenprijzen werden in 2001 voor het eerst uitgereikt. Er zijn prijzen voor de beste publieksevenementen in verschillende categorieën en een prijs voor de evenementenstad van het jaar. In de jaren dat de prijzen bestaan is bewezen dat ze een werkelijke stimulans vormen voor organisaties en gemeenten. Sinds bekend werd dat publieksevenementen een positieve invloed hebben op gemeentelijke belangen als stadspromotie, toerisme, economische spinn off, integratie en stadsgevoel, zijn evenementen onderdeel van gemeentelijk beleid geworden.
Dit jaar werden in 10 categorieën de beste evenementen bekroond. Er was sprake van een record aantal inzendingen dit jaar. Voor een compleet overzicht van alle winnaars zie www.evenementenprijzen.nl.
Het Royal Beach Concert is het jaarlijks terugkerende evenement waarbij zon, strand en greatest hits centraal staan. Ook dit jaar is er weer een spectaculaire line-up. Elton John, Bryan Adams en de Golden Earring met als openingsact Do, maken op zaterdag 4 juni hun opwachting tijdens de tweede editie van het openlucht concert op het strand van Scheveningen.
www.royalbeachconcert.nl

Ook in de Spaanse Costa Blanca (Moraira) zal dit jaar een eerste editie plaatsvinden van het Royal Beach Festival. Een meerdaags festival met nationale en internationale top acts. De Spaans-Belgische zangeres Belle Perez is ambassadrice van het festival en de eerste naam uit de line-up die binnenkort verder bekend zal worden gemaakt.
www.royalbeachfestival.es