Als voorproefje op Dauwpop en Zwarte Cross speelde de band uit het land van de “zelfbouw-meubels-waar-je-altijd-een-schroefje-over-hebt” vrijdag 4 Februari 2011, in de kleine zaal van 013. Ja! U leest het goed: de kleine zaal…. Terwijl Gordon met zijn Los Angeles the voices de grote zaal van 013 bezet, moeten de jongens uit MalmÖ het doen met de kleine zaal en dat deze dan ook uitverkocht is, mag geen verassing zijn.

[singlepic id=8311 w=320 h=240 float=left]Het voorprogramma word gebracht door de band “Kinkobra” uit Gorinchem.
Deze band won vorig jaar nog een vette platendeal met het “Radio 538 Demo-duel” en mogen nu het publiek opwarmen.
Vaak is een voorprogramma een noodzakelijk kwaad maar in dit geval gaat die vlieger niet op: de rockband speelt tracks die van ruig tot melodieus gaan en het publiek kan dit waarderen. Ze doen waar ze voor uitgenodigd zijn, de zaal opwarmen.
Of ze zelf ooit headliner gaan worden is de vraag, maar uitermate geschikt als voorprogramma.

Dan is het tijd voor Royal Republic! De band is razend populair in hun thuisland Zweden maar ook in Duitsland spelen ze voor uitverkochte zalen. Als je echter nog maar één cd hebt uitgebracht (We are the royal), met een tracktime van krap 35 minuten muziek, en het valt het niet mee om een show van meer dan een uur te vullen. Tussen de nummers door praat de kopman van het stel (Adam Grahn) dan ook zijn tijd rustig vol. Het publiek kan dit wel waarderen en alsof je met een vriend aan de bar zit, gaat de fles whisky van de zanger de hele eerste rij langs.
De band speelt een rete strakke show waarbij de professionaliteit duidelijk af straalt. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en weten met de nummers de zaal helemaal los te krijgen: ze laten het publiek springen, zitten en weer opveren. Het publiek eet uit de hand van de jongens en deze maken daar dankbaar gebruik van.
Nadat vorig jaar de single “Tommy-Gun” regelmatig te horen is geweest op de landelijke radio en ook hun nieuwe single “Underwear” razend snel aan populariteit toeneemt lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat ook Nederland aan de voeten ligt van het viertal.
Na afloop van de show in Tilburg bleven er dan ook zeker geen schroeven over, dit pakket was compleet. En dat belooft wat voor de aankomende 2 festivals!

[nggallery id=677]