Ruim 20.000 mensen togen afgelopen weekend naar Lieshout voor de derde editie van Bavaria Open Air. De slechte weersvoorspellingen weerhielden de duizenden muziekliefhebbers er niet van de shows van diverse grote nationale en internationale popacts op het terrein van bierbrouwer Bavaria in Lieshout te bezoeken. Met af en toe een regenbui, maar ook geregeld ruimte voor de zon, genoot het publiek afgelopen zaterdag en zondag van optredens van onder andere Guus Meeuwis, UB40, Alain Clark, Within Temptation en Caro Emerald.

Het weer leek aanvankelijk de grote spelbreker te worden, maar hoewel het festival een aantal regenbuien moest incasseren, bleef het meestentijds droog en brak ook geregeld de zon door. Omdat er veel regen was voorspeld, hadden veel bezoekers zich daar ook op ingesteld en op gekleed. Met meer ruimte voor de zon dan op basis van de voorspellingen werd verwacht, klaarde daarom naast het weer ook de stemming van het publiek al snel op.

Hoogtepunten op zaterdag waren onder meer de optredens van Di-rect, die van begin tot eind onafgebroken een gepassioneerde set neerzetten en Within Temptation, een band die bekend staat om haar spectaculaire lichteffecten en visuals. Een van de meest indrukwekkende momenten van de eerste festivaldag was uitgerekend een moment van stilte. De organisatie vroeg de festivalgangers met een minuut stilte stil te staan bij het Pukkelpop-drama van ruim een week geleden, een verzoek waar nagenoeg het voltallige publiek gehoor aan gaf. De routiniers van UB40 sloten de eerste festivaldag af met uitstekende uitvoeringen van hun wereldhits, die daarmee het aanwezige publiek tot collectief meezingen wisten te verleiden.

Op zondag liet Jacqueline Govaert zich niet uit het veld slaan door een pittige regenbui in het begin van haar set. Halverwege de show vroeg ze om een applaus voor de zon die door het wolkendek brak, maar zelf had ze op dat moment ook al de nodige bijval gekregen van het publiek voor haar sterke optreden. Zangeres Caro Emerald moest na de operatie aan haar stembestanden eerder dit jaar noodgedwongen voor langere tijd rust houden. Het optreden op Bavaria Open Air was een van haar eerste shows sinds die periode. Het publiek bleek naar die rentree uitgekeken te hebben, want ze kreeg in no-time de Lieshoutse handen op elkaar. Iets waarGuus Meeuwis daarna ook geen enkele moeite mee had. De Brabantse volkszanger en geboren Lieshoutenaar zette met de laatste live-show van Bavaria Open Air 2011 op de voor hem typerende wijze het publiek volledig naar z’n hand.

De organisatie van Bavaria Open Air hoopt in 2012 de vierde editie van het festival te kunnen presenteren.