Speedfest voor 3e jaar op rij uitverkocht
Speedfest en Distortion volgend jaar op zaterdag 23 en zondag 24 november

Met nog enkele bands te gaan (o.a. Fear Factory en Opeth) spreekt de organisatie van de muziekfestivals Speedfest en Distortion die gisteren en vandaag plaats vonden, van een uiterst succesvol weekend. Meer dan 8000 bezoekers kwamen naar het Eindhovense Klokgebouw voor twee dagen vol decibellen, veroorzaakt door 43 bands uit de harde muziekgenres. Speedfest raakte zaterdagmiddag uitverkocht met ruim 5000 bezoekers en vandaag heeft het Klokgebouw ongeveer 3000 liefhebbers van harde muziek binnen. Zojuist is bekend gemaakt dat Speedfest en Distortion volgend jaar op respectievelijk zaterdag 23 en zondag 24 november worden gehouden op dezelfde locatie.

Thunderbolt en literair uurtje groot succes
Speedfest kreeg er dit jaar een nieuw (4e) podium bij: de Thunderbolt, die zijn wereldwijde primeur in april van dit jaar op Paaspop in Schijndel beleefde. Deze sfeervolle bikerskroeg opende gistermiddag meteen goed met het nieuwe zogeheten Rock ‘n’ Rolliteratuurtje; een literair uurtje waarin de auteurs Mark Verver, Leon Verdonschot en ex-Heideroosje Marco Roelofs rock ’n roll-verhalen uit eigen werk kwamen voorlezen. Niet alleen het programma en de aankleding waren dit jaar opnieuw uitgebreid, ook de Foodcourt (het eetgedeelte) bood een nog grotere culinaire variatie.

Speedfest & Distortion
In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In zes jaar tijd groeide het jaarlijkse festival voor liefhebbers van rock & roll, garage, punk, metal, psychobilly, hardcore, outlaw country en verwante stijlen uit tot een internationaal begrip. Distortion vond vandaag voor het eerst plaats en richt zich vooral op fans van metal en hardcore.