Vorige week kondigde Epic Metalfest twee nieuwe namen aan voor de line up. Niemand minder dan Scar Symmetry en Dagoba sieren de nu al veel belovende line up van het debuut van dit festival.

epicmetalfestrpWat meer informatie omtrent de twee nieuw aangekondigde bands:
Net wanneer je denkt dat een genre geen mogelijkheden meer heeft, wanneer een bepaalde stijl in metal de muur van middelmatigheid heeft geraakt komt er een band tot leven die ons weer wakker gaat schudden.
Afkomstig uit Zweden, het mekka voor melodische death metal, is Scar Symmetry op hun zoektocht naar de top tussen alle welbekende pioniers in hun genre. Scar Symmetry blijkt een buitengewone band te zijn die een aantal zeer getalenteerde muzikanten bevat die in staat zijn om een excentrieke mix van metal neer te zetten. Je zou hem het beste kunnen omschrijven als een bedwelmende, moderne hybride van melodieuze death metal. Alles waar de band van houd zit netjes ingekapselt: melodie, brutaliteit, uitzonderlijke songwriting, complexe muziekstukken, … Deze vereniging van Yin/Yang elementen leenden zich aan Scar Symmetry’s blauwdruk en in hun zoektocht naar ongebreidelde muziek zonder grenzen.

In 2013 heeft het Franse Dagoba hun album Post Mortem Nihil Est uitgebracht. Deze werd gemixt door Logan Mader in los Angeles.
Geprezen door de critici, uitgebracht in Frankrijk en de rest van Europa maar ook in de VS door middel van E-One Entertainment. Dit album is echt een keerpunt geweest in de carrière van deze band waardoor ze de kans kregen om op tour te gaan in Europa en de VS. Daarnaast werd ook Japan aangedaan.
Terug in Frankrijk stopte de band niet met touren. In plaats daarvan vonden ze ook nog de tijd om hun tweede album te gaan schrijven “Tales Of The Black Dawn”. Deze werd uitgebracht op 22 juni en is wederom gemixt door Logan Mader in LA, je kunt nooit een winnend team veranderen!
Voor deze release zal Dagoba blijven touren door Frankrijk maar ook de rest van Europa. de optredens worden steeds massaler waardoor de band steeds meer fans weet te verzamelen.

Eerder werden ook al Epica, Eluveitie, Fear Factory, Moonspell, Delain en Periphery bevestigd.
Er zal nog één band bevestigd worden de komende tijd. Erg benieuwd naar welke deze zal gaan worden? Hou dan Rockportaal in de gaten.

Epic Metalfest zal plaatsvinden op 22 november in het welbekende Klokgebouw in Eindhoven.
De deuren zullen opengaan om 12u. De laatste act speelt tot 22u30.

Voor meer info omtrent vervoer en parkeergelegenheid check de Epic Metalfest website