Biffy ClyroKomend weekend is de band één van de publiekstrekkers op zowel Lowlands als op het Belgische Pukkelpop, maar dit najaar komen de drie Schotse rockers van BIFFY CLYRO terug naar Nederland voor een intieme(re) show. Op woensdag 9 november staat het trio in 013 Tilburg. Tickets kosten € 29,- (excl. servicekosten) en gaan vanaf dinsdag 23 augustus om 10:00 uur in de voorverkoop.

Biffy Clyro staat garant voor alternatieve experimentele rock en is bij het grotere publiek onder meer bekend vanwege de hits ‘Bubbles, ‘Many Of Horror’ en ‘Biblical’. Vorige maand bracht de band zijn nieuwe studio-album ‘Ellipsis’ uit waarop de instant herkenbare frisse, dynamische mix van tegendraadse rock en geslepen pop nog verfijnder is geworden, zonder dat de band aan “ballen” heeft ingeboet. Het succes is Biffy Clyro niet komen aanwaaien. De Schotten hebben de afgelopen jaren keihard geschaafd en gewerkt aan hun muzikale formule. In de begindagen was die nog wild, noisy en ongeleid, maar vanaf pakweg ‘Puzzles’ (2007) is de sound steeds pakkender en opwindender geworden.

Het trio is inmiddels een gevestigde naam. In Groot-Brittannië zijn headlineplekken op vermaarde festivals als Reading en Leeds bijna vanzelfsprekend. Ook Nederland is al een tijdje om. De Alpha-tent op Lowlands werd in 2013 met gemak bedwongen en ook Pinkpop moest er een jaar later aan geloven. Deze zomer staat de band opnieuw op de grote Europese zomerfestivals waaronder dus wederom op Lowlands en Pukkelpop. Maar waar ze ook staan, Biffy Clyro is live altijd een goed geoliede, dynamische rockmachine.

Biffy Clyro

Woensdag 9 november 2016 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 29 (excl. service- en transactiekosten) | Main | Voorverkoop vanaf dinsdag 23 augustus 10.00
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl