Op donderdag 19 januari staat de legendarische hardcore punkband Scream in de Amsterdamse Melkweg. Op deze avond speelt de groep in originele bezetting met Pete Stahl op zang,  Franz Stahl op gitaar, Skeeter Thompson op bas en Kent Stax op drums aangevuld door nieuwkomer gitarist Clint Walsh. Kaarten zijn verkrijgbaar via Melkweg en Ticketservice. De voorverkoop is al gestart.

Scream bestaat al sinds begin jaren ’80. De band kwam voort uit de hardcore punkscene van Wasington DC en zette een vernieuwend geluid neer wat van grote invloed was op de ontwikkeling in o.a. grunge en punk.

Na een lange pauze, besloot de band in 2009 weer op te gaan treden. Begin dit jaar nam de band de nieuwe EP ‘Complete Control’ Sessions op. De EP bestaat uit 7 nummers en representeert waar Scream bekend om staat: een mix van punk en dub-invloeden die aan Bad Brains en Clash doen denken.

‘Complete Control’ werd opgenomen in de studio van niemand minder dan Dave Grohl die in Scream drumde voordat hij doorbrak met Nirvana. Grohl is ook terug te zien in de nieuwe clip die Scream onlangs uitbracht. Deze clip van het nummer ‘Elevate’, wat ook op de nieuwe EP staat, is hier te zien:  http://www.mtv.com/videos/scream/706803/elevate.jhtml

Al bijna 30 jaar schreeuwt Scream het uit. Verwacht ook op 19 januari weer een vlammende punkshow in de Melkweg.

Scream
Donderdag 19 januari, Melkweg, Oude Zaal
zaal open: 19.00 u / aanvang 19.30 u / hoofdprogramma 20.30 u
tickets à € 15,00 + lidm. zijn verkrijgbaar via www.melkweg.nlwww.ticketservice.nl en de bekende adressen.