EPSON scanner imageSlash brengt samen met Myles Kennedy & The Conspirators zijn nieuwe soloalbum World On Fire uit op 12 september. Het artwork is ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Ron English. Het album, met de titeltrack als eerste single, is Slash zijn derde soloalbum en de tweede samen met Myles Kennedy (bekend van o.a. Alter Bridge), Brent Fitz (drums) en Todd Kerns (bas).
Voor zijn nieuwe album heeft Slash samengewerkt met producer Michael ‘’Elvis’’ Baskette (Alter Bridge, Falling In Reverse, Incubus). World On Fire is de opvolger van het bejubelde Apocalyptic Love uit 2012. Dit album kwam op #7 binnen in de Nederlandse albumchart. Ook betekende Apocalypic Love voor Slash zijn eerste solo nummer 1 succes in Amerika met de singles ‘’You’re A Lie’’ en ‘’Standing In The Sun’’. Slash begon zijn solocarrière officieel in 2010 met zijn titelloze debuutalbum waar louter gastartiesten als Ozzy Osbourne, Fergie en anderen op te vinden zijn.
Met meer dan 100 miljoen verkochte albums wereldwijd, een Grammy Award en zeven Grammy nominaties, alsmede een introductie in de Rock N Roll Hall of Fame heeft Slash tijdens zijn leven al de status van legendarische gitarist bereikt. Time Magazine heeft Slash ook benoemt tot beste gitarist aller tijden na de onvermijdelijke Jimi Hendrix. Hij is dan ook het brein achter de signature sound riffs van nummer 1 hits als ‘’Sweet Child o’ Mine’’ en ‘’Welcome To The Jungle’’. Ook na zijn vertrek uit Guns N Roses was hij succesvol met onder meer Slash’s Snakepit en supergroep Velvet Revolver.
Song titels World On Fire:
“World on Fire”
“Shadow Life”
“Automatic Overdrive”
“Wicked Stone”
“30 Years to Life”
“Bent to Fly”
“Stone Blind”
“Too Far Gone”
“Beneath the Savage Sun”
“Withered Delilah”
“Battleground”
“Dirty Girl”
“Iris of the Storm”
“Avalon”
“The Dissident”
“Safari Inn”
“The Unholy”
Dit najaar komt Slash naar Nederland, waar hij op 24 november de Heineken Music Hallzal aandoen. Presale verkoop voor deze show begint op woensdag 28 mei en de officiele voorverkoop start vrijdag 30 mei.