Na de bekendmaking van het muzikale offensief op Source festival op zaterdag 2 en zondag 3 juli, heeft Source nu ook haar cultuurprogramma bekend gemaakt. Source festival brengt een uitgesproken theaterprogramma met mix van cabaret, circus, dans, burlesque, acrobatiek, installatiekunst en muzikale eigenaardigheden. Het Sourcepubliek mag zich opmaken voor twee dagen vol vooruitstrevende elektronische muziek én energiek theater van internationaal niveau met onder andere kunstenaarscollectief Aardlek (NL), Miss Behave (UK) en Woody Bop Muddy (UK).

Kunstenaarscollectief Aardlek (NL) pakt uit met een grootse, locatiespecifieke theater- en installatieshow. Tijdens een van hun tijdreizen is het burlesque circusgezelschap Aardlek met hun Trabant van de A2 geraakt en aan de oevers van de Lek op het festivalterrein aangespoeld. Langzaam maar zeker probeert dit ‘Circus From the Past’ zijn bestaan weer op te bouwen op deze plek

Zeg je Londen, dan zeg je West End. Dé wijk waar meer theaters en schouwburgen op één vierkante kilometer zijn dan in heel Nederland. Ongekroonde koningin van de variété is Miss Behave (UK). Producent van de wereldwijd spelende The Crack en haar eigen Variety Nighty in het vermaarde Roundhouse staat zij voor een anarchistische, hedonistische, en bizarre cultshow. In deze variétéshow neemt zij Cirque du Soleil-clown Mooky (UK), shock-circusact Lilikoi Kaos (AU) en Australisch stuntgezin The Pitts mee.

Eigen shows zijn er van Woody Bop Muddy (UK), Madam Galina (UK) en Goos and Gabriel (AR). Woody Bop Muddy (oa Glastonbury & Edinburgh Festival) brengt zijn Record Graveyard mee. De laatste kans om het prachtige vinyl dat langs zijn handen gaat voor eens en altijd in de hemel of hel te dirigeren. Het publiek is de baas! Madam Galina betekent ballet van onweerstaanbaar niveau. Haar show ‘Ballet Star Galactica’ is even ontroerend als hilarisch. Channel 4 van de BBC gaf haar de ruimte om ballet terug naar het Engelse theater te brengen. Nu Source festival. Goos and Gabriel zetten als Kings of the Shorts met zeer uiteenlopende acts de chilltent tijdelijk op zijn kop.

Op de posters van Source Festival is de munitie te zien van Sergeant Pineapple and the Coconut Girls. Onder regie van theatermaker Pieter Post is Source een eigen theaterproductie rijker. Een korte en explosieve act met een sergeant, verleidelijke cadetten, een ananas en iets van een kanon….

Meer acts en informatie van de genoemde acts zijn te vinden op de website www.sourcefestival.nl.

Over Source festival

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli wordt Recreatiegebied Middelwaard in Vianen onderworpen aan Source! Een muzikaal en cultureel offensief met vooruitstrevende elektronica, liveshows en een uitgebreide culturele programmering. Dit jaar staat voor zowel zaterdag als zondag een volwaardige festival line-up in de planning met onder andere Bonobo (live), Modeselektor & Pfadfinderei,  Karocel (Mathias Kaden & Marbert Rocel), Supermayer (Michael Mayer & Superpitcher), Jungle By Night (live), Pearson Sound en Martyn (live). De kosten voor de tickets zijn: Passepartout (zaterdag + zondag) = E 60,-
/ Zaterdagticket = E 45,-
/ Zondagticket = E 30,-