Speedfest #10Eerste namen: Danko Jones (CAN), Carcass (UK), Napalm Death (UK),

Obituary (USA), Voivod (CAN) Backyard Babies (SWE), The Dictators (USA)

– 10 years Loud, Mean, Fast & Dirty! –

Niet december, maar nóvember wordt dit jaar de feestmaand bij uitstek. Want op zaterdag 21 november viert Speedfest zijn tienjarige jubileum in het monumentale Klokgebouw in Eindhoven. En mede-organisator, naamgever en gastheer Peter Pan Speedrock zélf zet die maand alweer twintig kaarsjes op de taart. De eerste bevestigde bands zijn Danko Jones (CAN), Carcass (UK), Napalm Death (UK), Obituary (USA), Voivod (CAN), Backyard Babies (SWE) en The Dictators (USA).

Meer namen volgen; de start van de ticketverkoop wordt spoedig aangekondigd.

We schrijven zaterdag 2 december 2006. Peter Pan Speedrock pioniert die dag in het Klokgebouw in zijn thuisstad Eindhoven (Rockcity) met zijn eigen kleinschalige festival Speedfest. Een achttal bands waaronder The Exploited, El Guapo Stuntteam en Nashville Pussy geven memorabele shows voor een select publiek van liefhebbers die dan nog vooral uit de regio komen.

Fast forward naar 2015. Het Eindhovense Klokgebouw is inmiddels een gevierde en geliefde locatie voor talloze grote culturele evenementen. In november vindt in deze grootste concertzaal van Zuid-Nederland het tienjarige jubileum van Speedfest plaats dat afgelopen decennium furore maakte als hét international festival voor liefhebbers van rock-n’-roll en verwante stijlen zoals outlaw country; speed-, punk-en garagerock; surf; hardcore; metal en psychobilly.

Speedfest 2006-2015
Peter van Elderen, zanger-gitarist van Peter Pan Speedrock blikt met trots en een vleugje weemoed terug op tien jaar Speedfest. “In retrospectie was die eerste keer in 2006 wellicht niet zo heel professioneel maar wel ontzettend memorabel. (lacht:) En vooral lekker overzichtelijk. Dat is anno nu wel even anders met 3 podia, 25 bands en 5000 bezoekers. We hebben er al die jaren bewust voor gezorgd dat Speedfest écht ons eigen feestje blijft met bands die we zelf fantastisch vinden. De lijst is eindeloos, maar als ik er een paar mag noemen: The Fuzztones, Turbonegro, Doomriders, Triggerfinger, New Bomb Turks, The Devil’s Blood, Hatebreed, Buzzcocks, afscheidshow Tech-9, Monster Magnet, Graveyard, Pentagram, Reverend Horton Heat, Black Label Society, Airbourne, The Sonics, Suicidal Tendencies, The Dwarves en ga zo maar door.”

Speedfest #10 alles overtreffende editie
Van Elderen wil van dit tienjarige jubileum een alles overtreffende editie maken: “Onze ambities voor Speedfest #10 zijn groot! Het moet de meest spraakmakende tot nu toe worden. Laat ik het zo zeggen: als alle bands die we dit jaar willen hebben – en waarmee we momenteel volop in gesprek zijn – ook kunnen, dan doe ik met de rest van de organisatie een vreugdedansje.”