Monster Magnet, The Dwarves, Fireballs, The Reverend Horton Heat, Phantom Rockers, Blackbone en Black Spiders.

En voilà, zie hier de nieuwe toevoegingen voor de zesde verjaardag van het snelste festival van Nederland. Speedfest vindt dit jaar op zaterdag 10 december plaats in het Klokgebouw op het Strijp S-terrein in Eindhoven. Eerder werden al Danko Jones , Pentagram, Hookers, Gewapend Beton, Vanderbuyst en Speedfest-gastheer annex oorlogsmachine Peter Pan Speedrock bekend gemaakt.

,,We moeten nog 94 keer Speedfest organiseren om er officieel ‘koninklijk’ voor te mogen zetten, maar voor mij is deze zesde editie dit jaar al van koninklijk niveau, grapt Peter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock. ,,Maar effe serieus: met deze 13 bands zijn we er als organisatie wederom in geslaagd om een supergaaf programma neer te zetten. Veel van de bands die op Speedfest komen zie je op zich niet zo vaak – of in sommige gevallen wel helemaal nooit – in Nederland spelen. Dat maakt het festival uniek, samen met de bonte mengelmoes van harde muziekstijlen. Bijvoorbeeld metal naast psychobilly en oldschool punkrock naast rock ’n roll. En het mooiste is dat we binnenkort nóg enkele topbands aan zullen kondigen. Ik kan haast niet wachten.”

Peter hoopt deze acts zo snel mogelijk te kunnen onthullen zodat ook de voorverkoop van de tickets kan starten. Wordt op zéér korte termijn vervolgd dus!

In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In een kleine vijf jaar tijd is het festival voor liefhebbers van rock & roll, garage, punk, metal, psychobilly, hardcore, outlaw country en verwante stijlen uitgegroeid tot een internationaal begrip dat rond de 4500 bezoekers trekt. Het grootste deel komt uit eigen land, maar ook fans van harde muziek uit onder meer België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië reizen jaarlijks in steeds grotere aantallen af naar Eindhoven Rockcity.

Meer informatie?: www.speedfest.nl