De Speedfest-grondvesters, Peter Pan Speedrock dus, zijn bijzonder opgetogen over de nieuwste toevoeging aan de line-up: Airbourne! Op zaterdag 11 december zullen deze bastaardzonen van AC/DC het Klokgebouw in Eindhoven op zijn kop zetten, tijdens Neerlands meest roemruchte rockfestijn.

Naast de Australische feestbeesten zijn legendarische namen toegevoegd aan het alsmaar groeiende Speedfest-affiche. Zweedse veteranen The Nomads bestaan al langer dan The Hives en Gluecifer bij elkaar. Hun gevierde garagepunk gaat nog steeds de wereld rond in al zijn glorie.
Vanuit North Carolina komt ANTiSEEN met Southern punk de Lichtstad in lichterlaaie zetten. Sinds 1983 vuren deze gajesbazen hun destructo rock af met schijt-aan-alles-mentaliteit. Bloedserieus en goed gek tegelijk!
Als er na ANTiSEEN geen ‘death on the dance floor’ is, hou je dan vast voor Pro-Pain. Al achttien jaar smeden deze New Yorkers hardcore en metal loeistrak aan elkaar, met een dodelijke groove erbovenop.
Cenobites zijn psychobilly hellraisers, die hun geluid optuigen met punk en metal. Als een Motörhead met een contrabas in een Hammer-horror, rockt deze band griezelig goed van Rotterdam tot Zuid-Amerika.

Al eerder bevestigd waren groove-meesters Triggerfinger, onderwereldrockmacht The Devil’s Blood, hardcore thrashers Municipal Waste en uiteraard de immer luidruchtige gastheren zelf: Peter Pan Speedrock. De vijfde editie van Speedfest belooft grandioos te worden!

PERSISTENCE TOUR
De zondag na Speedfest is het Klokgebouw de aanvalsbasis van de Persistence Tour, met tal van essentiële hardcore en metalbands. NYHC-stormram Sick Of It All krijgt daarbij gezelschap van Blood For Blood. De illustere Bostonians gaan voor het eerst in zes jaar op tournee losbarsten. Op het metalen front zullen Evergeen Terrace en Sepultura gitaarbevingen teweegbrengen.

Dus kalk op je kalender:
SPEEDFEST 11 december + PERSISTENCE TOUR 12 December @ Klokgebouw, Eindhoven.
De voorverkoop van Speedfest en Persistence Tour, alsmede van de combi-tickets voor beide dagen, zal tijdig van start gaan. Verdere details volgen. In de komende weken zullen meer bands bekendgemaakt worden, we houden je op de hoogte! Sinds vandaag: Speedfest ook op Twitter: www.twitter.com/speedfest