Speedfest gaat z’n eerste lustrum vieren! Natuurlijk komen daar wat grote namen aan te pas, maar de eerste bands die bevestigd zijn liegen er niet om. De locatie is wederom het vertrouwde Klokgebouw in Eindhoven. De datum: zaterdag 11 december.

De bands die tot nu toe zijn vastgelegd, maken de diversiteit van Speedfest hard. Uiteraard zullen gastheren Peter Pan Speedrock hun publieksfavorieten de zaal in blazen. Hun nieuwe plaat We Want Blood is dan al een paar maanden uit, om het vuur verder op te stoken.

De Belgische vrienden van Triggerfinger zijn ook met een volgende plaat bezig. Vorig jaar was deze almachtige rock-drieëenheid een van de Speedfest-hoogtepunten, dus een welkome terugkeer staat buiten kijf.

The Devil’s Blood is hard bezig om een gevestigde naam te worden in de wereldwijde scene der occulte rock. Onheilspellende klanken vanuit een psychedelische onderwereld, met goedkeuring van de gehoornde opperbaas.

Municipal Waste kan de hel leegdrinken en dan nóg een strake set vol hardcore thrash neerzetten. Hun felle crossover heeft stevige roots in de jaren tachtig, terwijl ze vandaag de dag de stijl domineren. Reken er maar op dat deze Virginians een extra dosis snelheid in Speedfest jagen.

En er is nog meer: daags na Speedfest is het Klokgebouw de aanvalsbasis van de Persistence Tour, met tal van essentiële hardcorebands. De eerste die heeft toegezegd is een van de grootste ooit: Sick Of It All.

De voorverkoop van Speedfest en Persistence Tour zal tijdig van start gaan. Verdere details volgen. In de komende weken zullen meer bands bekendgemaakt worden, we houden je op de hoogte!

Links:
www.myspace.com/peterpanspeedrock
www.myspace.com/triggerfingertheshooters
www.myspace.com/thedevilsblood
www.myspace.com/municipalwaste
www.myspace.com/speedfest
www.myspace.com/persistencetour