De zesde editie van Speedfest die gisteren in het Eindhovense Klokgebouw werd gehouden, raakte in de loop van de avond uitverkocht. Maar liefst 5000 bezoekers uit alle windstreken van Nederland en ver daarbuiten trokken naar het jaarlijkse epicentrum van de speedrock en aanverwante harde(re) muziekstijlen om het festival bij te wonen.

Peter van Elderen, frontman van (organisator) Peter Pan Speedrock is ondanks een erg korte nacht gewoon weer aan het werk: ,,Ik speel met onze band elk jaar op flink wat festivals, dus
ik durf te zeggen dat ik er wel een beetje kijk op heb. De sfeer die op Speedfest hangt is uniek. Noem het van mijn part gerust een soort van saamhorigheid van muziekliefhebbers die van heinde en verre komen om het zien van supergave bands te combineren met een mooi stevig feestje.”

,,Mijn persoonlijke hoogtepunten van Speedfest 6? Dat wordt een lange lijst. Allereerst de unieke sfeer die alleen te begrijpen is als je er zelf bent geweest. Daarnaast natuurlijk de mooie line-up en onze eigen show voor 4000 man waaronder het nummer met gastzanger Marco Roelofs tijdens *I’m Not Deaf I’m Just Ignoring You* van de Heideroosjes.
Maar ook de presentatie van onze nieuwe CD *FIFTYSOMESUPERHITS*; de rolstoelende crowdsufer tijdens Monster Magnet – die overigens een fantastische show gaven – en het verwelkomen van
de miljoenste bezoeker van al onze shows van de afgelopen 15 jaar bij elkaar opgeteld. Oh ja, en de Rockquiz die dit jaar voor het eerst werd gehouden in de Foodcourt. (lachend:)

Het enige waar we ons nu een beetje zorgen over maken is hoe we hier volgend jaar overheen kunnen. Want dat gaan we uiteraard wel proberen.”

http://www.speedfest.nl/