Het nieuwe metalfestival Distortion organiseert samen met de Eindhovense hardrockcafés Dynamo en The Jack een bandcontest onder de naam METALentenjacht. De winnende band verdient een plek op het hoofdpodium tijdens Distortion 2012.

De dag ervoor vindt Speedfest plaats, waar Orange Goblin en Sick On The Bus vers aan het programma zijn toegevoegd. Sylosis is helaas geannuleerd voor Distortion. Meer nieuwe namen voor beide festivals volgen spoedig. De festivals vinden op 8 en 9 december plaats in het Klokgebouw op het Strijp S-terrein in Eindhoven.

METALentenjacht
De procedure in het kort: vanaf vandaag kunnen bands zich aanmelden op de website van Dynamo, waar alle details te vinden zijn. In totaal zullen er acht bands worden geselecteerd die gaan strijden om een plek op het hoofdpodium van Distortion 2012. In de twee voorrondes in oktober in café The Jack vallen telkens twee bands af zodat er uiteindelijk tijdens de finale op zaterdag 3 november in Dynamo uit de vier finalisten één winnaar wordt gekozen door een vakkundige jury.

Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen: ,,We krijgen talloze mails van bands die graag op Speedfest of Distortion willen spelen en daar zit onwijs veel talent tussen. We hebben het helaas te druk om zelf al die bands uit te checken, dus toen onze vrienden van Dynamo met het idee voor de METALentenjacht kwamen, hebben we gelijk een monsterverbond gesloten. Het is goed om nieuw talent te steunen en daarnaast onze eigen Rockcity hometown zoveel mogelijk erbij te betrekken. “

Start voorverkoop harde tickets tot zaterdag  8 september
Vanaf 8 september zijn de tickets niet alleen online verkrijgbaar (Speedfest & Distortion) maar gaan er ook harde tickets via regionale voorverkoopadressen in de voorverkoop. Dagtickets kosten € 35,- en een combiticket voor beide festivals € 50,- (tot 8 september; daarna kost een combiticket € 55,-). Prijzen zijn exclusief servicekosten.

Line-ups
Het totale programma van Speedfest ziet er nu als volgt uit: John Coffey, V.O.T., The Dirty Denims, Insanity Alert, Evil Conduct, Monster Magnet (uitvoering Dopes To Infinity integraal), Mad Sin, Graveyard, Orange Goblin, My Sleeping Karma, 77, Candybar Planet, Demented Are Go, The Bronx, Red Fang, Sick on The Bus en Peter Pan Speedrock zelf. Valient Thorr is geannuleerd.

De dag erna op Distortion spelen Opeth, Meshuggah, Fear Factory, The Devin Townsend Project, Death Angel,  Decapitated, Miss May I, Hard Resistance, For Today, Texas In July en Heart In Hand. Meer namen volgen spoedig voor beide festivals.