De mannen van Peter Pan Speedrock draaien overuren. Over drie weken komt hun nieuwe auditieve bom We Want Blood uit en daarnaast zijn ze hard aan het werk om op 11 december van dit jaar het rock ’n rollste festival van de Benelux te organiseren: Speedfest 2010! Inmiddels is er dan ook weer een handvol vette acts bevestigd: The Exploited, V8 Wankers, Batmobile, The Seatsniffers, .357 Stringband en Rompeprop. Helaas heeft Pro-Pain moeten afzeggen. Ook de Persistence Tour, die de dag erna plaatsvindt, komt met nieuwe namen: Unearth, Donnybrook, Casey Jones, Cruel Hand en – jawel – een exclusieve Nederlandse show van het legendarische combo D.R.I., dat Sepultura zal vervangen!

 ,,Vorige week zaterdag 28 augustus is de voorverkoop van de E-tickets gestart, nu zaterdag gaan ook de reguliere tickets los”, laat Peter Pan Speedrock-frontman Peter weten. ,,Jammer ja, dat Pro-Pain en Sepultura niet doorgaan. Maar de nieuwe namen liegen er ook niet om. Een exclusieve NL show van de briljante Texanen van D.R.I., plus al die andere superbands zoals The Exploited. Het Klokgebouw gaat zijn gaafste weekend ooit beleven, ik hoop dat het dak stevig genoeg is!”

Peter doelt op de lokatie op het Eindhovense Strijp-S terrein.waar zowel Speedfest als de Persistence Tournee in het weekend van 11 en 12 december worden gehouden. Het programma ziet er nu dus als volgt uit:

* Speedfest zaterdag 11 december:

Peter Pan Speedrock, Airbourne, Triggerfinger, Life Of Agony, The Exploited, The Nomads, Municipal Waste, The Devil’s Blood, Cenobites en Antiseen, V8 Wankers, Batmobile, The Seatsniffers, .357 Stringband en Rompeprop

* Persistence Tour zondag 12 december:

D.R.I.,  Sick Of It All, Blood For Blood, Unearth, Donnybrook, Casey Jones, Cruel Hand en Evergreen Terrace.

Ticket-prijzen zijn als volgt:

* Speedfest      € 35,-  (dagkassa € 40,-)

* Persistence    € 27,50 (dagkassa € 32,50)

* Combi:          € 45      (dagkassa € 50)

In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In een kleine vijf jaar tijd is het festival voor liefhebbers van rock & roll, garage, punk, metal, psychobilly, hardcore, outlaw country en verwante stijlen uitgegroeid tot een internationaal begrip dat rond de 4500 bezoekers trekt. Het grootste deel komt uit eigen land, maar ook fans van harde muziek uit onder meer België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië reizen jaarlijks in steeds grotere aantallen af naar Eindhoven Rockcity.

Meer informatie?: www.speedfest.nl en/of www.persistencetour.nl.