Op vrijdag 7 december keert de Amerikaanse rock metal band Stone Sour weer terug naar de Melkweg in Amsterdam. De laatste keer was in 2010, in een uitverkochte Max. Het optreden staat in het teken van het nieuwe album “House of Gold & Bones – part 1”, dat eind oktober verschijnt. Special guest deze avond is het eveneens Amerikaanse Papa Roach. De voorverkoop begint donderdag 23 augustus.

Gewapend met Slipknot’s frontman Corey Taylor en gitarist Jim Root, brak Stone Sour uit Iowa in 2002 door met haar eerste album en de single ‘Bother’. Tussen de Slipknot bedrijven door volgde enkele tours, met shows op festivals als PinkpopGraspop en Fields of Rock en twee albums met onder andere de hit ‘Through Glass’ in 2006. Eind oktober verschijnt deel 1 van het vierde album van de band “House of Gold & Bones part 1”. Zoals de naam al aangeeft, betreft het een dubbel album, waarvan we het tweede deel volgend jaar kunnen verwachten. Zanger Corey vertelde op Twitter het volgende over het nieuwe werkstuk: “24 Nummers, twaalf op elk van de twee albums. Ieder album vertelt de helft van het verhaal, waarvan de teksten op onze website te vinden zullen zijn”. Ook schijnt er een stripboek bij het album te verschijnen. Op de website van de band kan er geluisterd worden naar eerste twee nummers van het album: ‘Gone Sovereign’ en ‘Absolute Zero’.

Special guest Papa Roach breekt in 2000 in één klap door met de hitsingle ‘Last Resort’. Het nummer groeit uit tot het anthem van een generatie en maakt de heren uit Californië wereldberoemd. De stevige rockmuziek lift een goed eind mee op de populariteit van de nu metal, maar waar andere tijdsgenoten al lang en breed verdwenen zijn, blijft Papa Roach nog steeds prima platen maken. In oktober verschijnt ‘The Connection’, alweer hun zevende studio album.

STONE SOUR
Special guest: PAPA ROACH

Vrijdag 7 december, Melkweg Amsterdam (Max)
Aanvang: 19.00
Tickets à €35,00 + lidm. verkrijgbaar via www.melkweg.nlwww.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.