Voor veel melodieuze rock/AOR fans is de reünie van Strangeways er op papier een om van te watertanden. Zeker gezien het feit dat zanger Terry Brock ook weer van de partij is.

Brock heeft een druk jaar achter de rug. Eerder was hij al te horen op het nieuwe album van het eveneens herenigde Giant als ook zijn uitstekende solo album Diamond blue dat onlangs uitkwam. En nu dus de reünie met Strangeways. Na het debuutalbum uit 1986 voegde Brock zich tot de band en werden er twee albums gemaakt (Native sons uit 1987 en Walk in the fire uit 1989) die na al die jaren nog niets aan kracht en kwaliteit hebben verloren.

Of dat over twintig jaar met Perfect world ook het geval zal zijn valt te betwijfelen want helaas valt het album nogal tegen. Geen sprankelende en catchy refreinen en ook de vocalen van Brock klinken nogal monotoon. De inspiratie lijkt ondanks de nieuwe samenwerking toch ver te zoeken. Slechts drie nummers (Liberty, Bushfire en het titelnummer) spreken tot de verbeelding waarin we iets terughoren van de oude vertrouwde sound. En dat is na al die jaren veel te weinig. Jammer.