SoP-band-06[w-background]

De Nederlandse rockband Stream of Passion heeft besloten om hun nieuwe cd te financieren via crowdfunding. Daarvoor is een internationale campagne opgezet via het Indiegogo-platform, waar fans unieke bandgerelateerde spullen kunnen kopen om zo het beoogde bedrag van € 25.000 bij elkaar te krijgen. Dit kan variëren van een download, de cd of een merchandise pakket tot een rol in de nieuwe videoclip, een jurk of viool van zangeres Marcela, een muziekles van één van de bandleden, of een BBQ met optreden van de band.

Bassist Johan van Stratum licht de reden van dit besluit toe: “De tijden veranderen, dus ook het maken van muziek en de consumptie door de luisteraars. Door het heft in eigen hand te nemen, hebben bands meer vrijheid en kunnen de fans direct bij de bron hun favoriete bands steunen en muziek kopen. Stream of Passion bestaat uit muziekliefhebbers die zelf muziek zijn gaan maken. En dan wel de muziek die we zelf willen horen en te gek vinden. Deze campagne geeft ons de kans om dit te blijven doen, geheel zonder restricties.”

De afgelopen acht jaar heeft Stream of Passion drie studioalbums, en een live-cd/dvd uitgebracht via platenlabels als Sony Music en Napalm Records. Daarnaast tourt de band al jaren de wereld over, o.a. in Europa, Canada en Mexico met bands als Epica, Sirenia, Leaves’ Eyes en Xandria. In het najaar staan er een aantal Nederlandse shows gepland, naast twee optredens in Rusland en op het Metal Female Voices Fest in België.

06 september – P60, Amstelveen
07 september – Atak, Enschede
13 september – Tivoli Spiegelbar, Utrecht (speciale akoestische show)
20 september – Pipl Club, Moskou (Rusland)
21 september – Avrora Club, St Petersburg (Rusland)
20 september – Metal Female Voices Fest, Wieze (België)
27 december – Tivoli De Helling, Utrecht (speciale jaarlijkse show met gasten)

Voor meer info over het project:
http://igg.me/at/streamofpassion

Voor meer info over Stream of Passion:
www.streamofpassion.com