Americana festival in alle zalen van Paradiso

Op zondag 6 september zullen snaarinstrumenten en aanverwanten ongetwijfeld de boventoon voeren op de eerste editie van het Sugar Mountain Festival in alle zalen van het Amsterdamse Paradiso. De titel is ontleend aan het liedje “You Can’t Be Twenty On Sugar Mountain” van Neil Young. Hij blikte met weemoed terug op zijn jeugd maar toonde tegelijkertijd aan klaar te zijn voor de toekomst. Dat geldt ook voor de band die roots, country, folk en aanverwante stromingen brengen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed, maar wel met het vizier op de toekomst gericht.

Het rijke programma biedt Frazey Ford & band, The Deslondes, Ryley Walker, Andy Shauf, Special Twenties: Doug Sahm Tribute (met Tim Knol, Djurre de Haan en vrienden), Leadbeaters en Con Brio.

Frazey Ford, de enige dame in dit gezelschap, is een rijzende ster die na haar tweede solo album al maar meer publiek weet te trekken met haar mix van folk, bluegrass en soul. Een begenadigd zangeres, die nu haar debuut maakt in de grote zaal. In de kleine zaal staan echter ook pareltjes als Andy Shauf die de singer-songwriter kant vertegenwoordigt in het palet van stijlen. Behalve door Canadese en Amerikaanse (New Orleans/San Francisco)  bands wordt een Nederlandse bijdrage verzorgd door Tim Knol en zijn vrienden die een oude sixties held gaan eren: Doug Sahm. Verwacht heerlijke pakkende songs van rock and roll tot tex mex. Laat je verrassen door een gevarieerd programma and come on down!

 

Waar: Paradiso Amsterdam
Deuren open: 16:30 uur
Entree: 20,-