PETER HOOK EN SUICIDE COMMANDO “RARE VINTAGE SET” OP SUMMER DARKNESS 2012 – 10TH ANNIVERSARY.

Summer Darkness voegt nieuwe namen toe aan line-up 10th Anniversary editie. Niemand minder dan Peter Hook is bevestigd als headliner, daarnaast zijn onder andere The Crüxshadows en Nachtmahr bevestigde acts op het dark underground festival dat van 27 tot en met 29 juli plaatsvindt in Utrecht.

Nieuw bevestigde namen
Summer Darkness bevestigt met trots, mede-oprichter van de meest invloedrijke band in de dark underground Joy Division’sPeter Hook. Na een succesvolle tour in 2010 en 2011 waar hij moderne klassiekers van Joy Division ten gehore bracht, staat hij met een exclusieve Nederlandse show op Summer Darkness 2012.

Twee andere nieuw bevestigde bands uit de top van de dark underground scene die de 10e editie van Summer Darkness zullen vertegenwoordigen zijn de Amerikaanse The Crüxshadows en het aangrijpende Oostenrijkse Nachtmahr.

Ook bij de tweede lichting bands is weer een wijde variëteit aan genres te vinden, van de electro van Binary Park, dark electro van Formalin en Surgyn, de ritual folk MarS tot de industriële rock van NÄO.

Parade Ground begon in de jaren 80 als synth pop / new wave act en nu, precies 30 jaar later zullen zij ten ere van hun jubileum een show weggeven op Summer Darkness. Verder zijn Aesthetic PerfectionMono Amine en Controlled Collapsebevestigd voor de viering van 10 jaar Summer Darkness.

Finvarra, The Dutch Lemmings en Faeryday, zullen dit jaar invulling geven aan het Balfolk programma op Summer Darkness. Dit programma wordt nog aangevuld.

Twee shows voor Suicide Commando
Ieder jaar presenteert Summer Darkness bands die een grote impact hebben gehad op het muzikale klimaat en/of de muziekgeschiedenis. Dit jaar zal dan ook, de al eerder bevestigde, Suicide Commando niet alleen een “best of 25 years set” spelen op vrijdag in De Helling, maar ook een speciale “Rare vintage set” neerzetten op zondag in De Helling.

Bekendmaking dagindeling
Na het optreden van Icon of Coil op vrijdag 13 april in Tivoli Oudegracht, zal de dagindeling van Summer Darkness 2012 bekend gemaakt worden, van de reeds bevestigde acts. Vanaf zaterdag 14 april zijn er dan ook dagkaarten beschikbaar.