Utrecht stond dit weekend in het teken van de negende editie van het Summer Darkness festival. Summer Darkness trok 6500 bezoekers over drie dagen. Dat is even veel als de editie van vorig jaar. Ondanks het huidige ongunstige festivalklimaat wist Summer Darkness ook dit jaar het totale spectrum van de zogenaamde dark underground stromingen te belichten. Mede dankzij goede samenwerking met Vredenburg Leeuwenbergh en De Pandhof. Tivoli en Cybercase, organisatoren van dit festival, kijken dan ook meer dan tevreden terug op deze editie.

Gothic Fashion
Dit jaar is er nog grootser uitgepakt op het gebied van mode. Zo was er uitgebreid aandacht voor uiteenlopende modestijlen zoals steam punkcyberlolitaburlesque en couture noire. Op de openingsavond stond tijdens een gemaskerd bal (Bal du Masque) de Engelse renaissance centraal. Mode-ontwerpster Rosanna Hoogendoorn, Leyla Cavusoglu, Attitude Holland en het Belgische Ultra Violet vertoonden hun werken tijdens zes verschillende modeshows op het Domplein. De bezoekers van het festival zelf waren gekleed in hun mooiste outfits.

Andere hoogtepunten
Andere hoogtepunten waren optredens van bands als Nitzer Ebb, VNV Nation, The Neon Judgement, Eisenfunk, Niveau Zero en Ordo Rosarius Equilibrio. Vredenburg Leeuwenbergh was de entourage van het Middeleeuwse balfolk en de vertoning van de filmklassieker Nosferatu, welke live begeleid werd door organist Joost Langeveld. Op het Domplein en de Pandhof was het, mede door het goede weer, goed toeven tussen de kraampjes van de gothic fantasy markt, de muzikale optredens, modeshows en fotoshoots.

Zie ook hier het verslag van Rockportaal.nl van Summer Darkness.