Summer Darkness maakt naast nieuwe acts ook de dagindeling van het programma tot nu toe bekend. De tiende editie van het dark underground festival vindt dit jaar plaats van 27 t/m 29 juli op diverse locaties in Utrecht, zoals Tivoli Oudegracht, Tivoli de Helling, het Domplein, de Leeuwenberghkerk en speciaal voor het tienjarige jubileum is poppodium Ekko weer onderdeel van het festival. 

Nieuw bevestigde namen
Summer Darkness bevestigt O Children. De band brak in 2010 door met hun hit “Dead Disco Dancer” en komt binnenkort met een nieuw album. Deze zomer staan zij voor het eerst in Nederland en exclusief op Summer Darkness. Ook zijn de Zweedse EBM band Agent Side Grinder en het Ierse Mojo Fury, dat vergeleken wordt met Nine Inch Nails en Queens of the Stone Age bevestigd.

Speciaal programma
Naast het brede muzikale programma, is er ook dit jaar weer oog voor andere stromingen uit de Dark Underground. Fashion is zoals altijd een belangrijk onderdeel van het festival, Attitude Holland verzorgt op het Domplein een modeshow met hun laatste collectie. Ook Rosanna Hoogendoorn is weer van de partij. Vorig jaar brak zij door met haar Post Nuclear Steamshow, dit jaar laat zij zich inspireren door het boek City of Echoes. Een unieke show in de Leeuwenberghkerk waarin mode, dans, sieradenontwerp, decorontwerp, videokunst, acteerwerk en kostuumontwerp samen één geheel vormen. Ook dit jaar verzorgt Bal du Masque de openingsavond van Summer Darkness. In 2010 toverde zij Tivoli Oudegracht om tot een zwoele nachtclub van de jaren 20/30/40 met een bizar circus waar de meest prachtige creaties te zien waren. In 2011 werd er ingespeeld op magie en illusie met het Midsummer Night Dream thema. Wat Bal du Masque speciaal voor deze tienjarige editie in petto heeft wordt in een later stadium bekend gemaakt, maar dat er groots uitgepakt gaat worden, is zeker.

Dagindeling
Er worden de komende tijd nog nieuwe acts bevestigd. De dagindeling van het programma tot nu toe ziet er als volgt uit. Meer info over het programma is te vinden op www.summerdarkness.nl

Vrijdag: SUICIDE COMMANDO (best of 25 years set), DIARY OF DREAMS, SONAR, MONO AMINE, CONTROLLED COLLAPSE, BAL DU MASQUE.

Zaterdag: COMBICHRIST, NACHTMAHR, HAUJOBB, O CHILDREN, AGENT SIDE GRINDER, WINTERKÄLTE, IN THE NURSERY, TRIARII, NÄO, SIEBEN, STRAFTANZ, AESTHETIC PERFECTION, MOJO FURY, BINARY PARK, FORMALIN, MARS, POST NUCLEAR STEAM-CITY OF ECHOES.

Zondag: 
PETER HOOK, SUICIDE COMMANDO (rare vintage set), THE CRÜXSHADOWS, PARADE GROUND, VOMITO NEGRO, SURGYN, FINVARRA, THE DUTCH LEMMINGS, FAERYDAE.

Diverse tickets in de verkoop
Naast passe-partout kaarten die al verkrijgbaar waren, zijn nu ook dagkaarten in de verkoop gegaan en losse tickets voor de show van Peter Hook. Op een later tijdstip zijn ook losse locatie tickets beschikbaar.

De passe-partout kaarten kosten €70,- euro en geven toegang tot het gehele festival.
De dagkaarten voor vrijdag inclusief openingsnacht van Bal du Masque kosten € 25,-.
De dagkaarten voor de zaterdag zijn € 39,- en dagkaarten voor zondag komen op € 32,-.
Losse kaarten voor de show van Peter Hook kosten € 22,50

Kaarten zijn te koop via de website van Summer DarknessTivoliPlato in Utrecht, en via de voorverkoopadressen vanTicketservice.