In 2014 komt Summer Darkness niet met een zomereditie, maar enkel met de wintereditie. Deze wintereditie vindt plaats op 21 februari en brengt: Hocico, Aesthetic Perfection, Faderhead, Terrolokaust, Winterkaelte en special guest Johan van Roy van Suicide Commando.

Na 11 succesvolle zomeredities van Nederlands grootste dark undergound lifestyle festival is het tijd voor een moment van bezinning. Het festival is altijd bezig geweest met vernieuwing, maar innovatie gaat niet vanzelf, er wordt nu een extra jaar genomen om hier invulling aan te kunnen geven.

Er zijn meerdere omstandigheden die dit tot een mooi moment maken voor een sabbatical. In de zomer van 2014 is het Domplein, het bruisende hart van het festival met een markt, podium en terras, niet beschikbaar vanwege opgravingen. Het Duitse Amphi festival heeft besloten te verhuizen naar het laatste weekend van juli, dat sinds jaren het vaste festivalweekend is van Summer Darkness. Doordat de organisatie van het festival een nieuwe thuisbasis, namelijk TivoliVredenburg, krijgt is dit een mooi moment om goed na te denken over de toekomst.

Summer Darkness neemt op vrijdag 21 februari afscheid van de Oudegracht met de wintereditie. De diverse concerten in De Helling alsmede de dark underground clubnacht Cyberia gaan de komende tijd gewoon door.