Sziget_400-300x201Op zaterdag 15 augustus zal de Amerikaanse band Kings Of Leon optreden op het Sziget Festival in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het zal één van de zeer weinige kansen zijn de band te zien in Europa deze festivalzomer. Het Sziget Festival wordt dit jaar gehouden van maandag 10 tot maandag 17 augustus en heeft verder onder meer Robbie Williams, Avicii, Martin Garrix, The Script, Florence And The Machine, Major Lazer en Alt-J op het programma staan. In de komende weken wordt nog meer aan het programma toegevoegd.

Kings Of Leon bestaat uit de drie broers Caleb, Jared en Nathan Followill en hun neef Matthew Followill. Samen hebben zij zes albums uitgebracht, goed voor talrijke awards, waaronder meerdere Grammy’s en BRIT Awards, en headline slots op grote festivals over de hele wereld. Deze zomer zal de band voor het eerst in Hongarije te zien zijn.

Naast een zeer uitgebreid programma op het festivalterrein zelf biedt het Sziget Festival dit jaar opnieuw de Sziget-Boedapest Citypass aan. Met deze kaart kunnen gebruikers 2 of 13 dagen lang onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Boedapest, gebruik maken van een shuttlebus tussen het vliegveld en het festivalterrein, gebruik maken van een veerdienst tussen het centrum van de stad en het festivaleiland en bovendien de beroemde badhuizen van de stad bezoeken. De kaart is onmisbaar voor iedereen die een bezoek aan het festival wil combineren met het verkennen van de stad.

Voor meer informatie, de line-up tot dusverre en tickets: http://www.szigetfestival.nl.