szigetHet Sziget Festival in Boedapest zal in 2015 opnieuw een zeer divers programma bieden met veel muziek en andere vormen van kunst. Bij de eerste acts die zijn aangekondigd voor ‘The Island of Freedom’ zitten onder meer Florence and the Machine, Alt-J en het Nederlandse DJ-duo Blasterjaxx. Het Sziget Festival vindt komende zomer plaats van 10 tot 17 augustus. Tickets met early-bird korting zijn nog te verkrijgen tot en met 31 december.

Voor liefhebbers van indierock zal de komst van Florence and the Machine en Alt-J naar Sziget Festival 2015 ongetwijfeld goed nieuws zijn. De band van zangeres Florence Welch en de Mercury Prize-winnaars zijn twee van de meest geliefde acts uit het genre. Tegelijkertijd kunnen de liefhebbers van singer-songwriters hun hart ophalen met de komst van Jamie Woon en José Gonzalez.

Het Franse collectief Fauve combineert muziek (vooral spoken word) met videokunst. Ook uit Frankrijk brengt Babylon Circus ska en reggae naar Boedapest. Het Oost-Europese popcollectief Kadebostany claimt uit de Republiek van Kadebostany te komen, maar bestaat uit muzikanten uit Roemenië, Kazachstan, Rusland en Polen.

Verder wordt er gerockt door de bands AWOLNATION en The Subways, terwijl het Nederlandse DJ-duo Blasterjaxx, bestaande uit Thom Jongkind en Idir Makhlaf, er is voor de liefhebbers van EDM.

Voor twee acts is bekendgemaakt op welke dag zij zullen optreden: Florence and the Machine en Babylon Circus zullen beide op dinsdag 11 augustus optreden. Geregeld zullen er nieuwe acts worden aangekondigd, waardoor het programma gestaag zal groeien naar een zevendaags programma op een groot aantal podia. Voor een impressie van Sziget Festival 2014 is er de Aftermovie: http://youtu.be/k_JqgPOJBpA.

Door groeiende internationale aandacht raakten de meerdaagse tickets voor het festival vorig jaar voor het eerst uitverkocht. Dit jaar gaat de verkoop nog harder: op de eerste dag van de verkoop werden al meer tickets verkocht dan in de eerste drie maanden van de kaartverkoop voor Sziget Festival 2014. Een zevendaags ticket voor Sziget Festival 2015 (incl. camping) kost tot eind december €219, terwijl een vijfdaags tickets (ook incl. camping) tot eind december €189 kost. Tickets zijn te koop via http://www.szigetfestival.nlen http://www.festival.travel.

In 2015 zullen opnieuw meerdere treinen vanuit Nederland naar Sziget gaan rijden. Deze treinreizen worden verzorgd door Festival.Travel en zijn te boeken viahttp://www.festival.travel.
Voor meer info:
info@szigetfestival.nl
www.szigetfestival.nl