In het Nederlandse Groningen zijn afgelopen avond de European Festival Awards 2011 uitgereikt. De belangrijkste award, die voor Best Major Festival, is toegekend aan het Sziget Festival in Hongarije. Dat is bepaald aan de hand van stemmen van festivalbezoekers uit heel Europa.

Met 60 podia, 7 festivaldagen en bijna 400.000 ‘daily visitors’ is het festival uitgegroeid tot het grootste festival van Centraal-Europa. Het festival staat bekend om haar uitbundige maar vriendelijke sfeer, het vrijheidsgevoel, het goede weer, de unieke locatie op een eiland in Boedapest en de zeer gevarieerde line-up. In 2011 stonden onder meer Prince, The Prodigy, Kasabian, The Chemical Brothers, Interpol, Dizzee Rascal, Pulp, The National, Selah Sue, 2manydj’s, Goose, Triggerfinger en Wallace Vanborn op het programma.

In 2012 viert Sziget van 6 tot 13 augustus haar twintigste editie en voor deze gelegenheid wil de organisatie de beste line-up ooit neerzetten. De eerste act die is bekendgemaakt is The Stone Roses, meer namen worden binnenkort bekendgemaakt. In 2012 zullen opnieuw treinen vanuit Nederland rechtstreeks naar Boedapest gaan rijden. Kaarten voor het festival en deze treinen zijn inmiddels te verkrijgen opĀ www.szigetfestival.nl.