Sziget Festival vindt plaats in Boedapest maar presenteert zichzelf vooral als een Europees festival. Dit betekent niet alleen uitbreiding van het internationale programma, ook het publiek komt in steeds grotere aantallen uit alle landen van Europa. Dit jaar zullen er naar verwachting evenveel Nederlanders als Hongaren op de camping staan, op de voet gevolgd door de Fransen.

Om het internationale karakter van het festival meer inhoud te geven lanceert Sziget een nieuwe website, www.szigetfest.eu, waarbij de officiële websites voor Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Ierland en het Verenigd Koninkrijk gebundeld zijn in één meertalige website.

Gelijk met het lanceren van de nieuwe website is ook de internationale promotie campagne gestart. In de campagne wordt gebruik gemaakt van de muziek van het vorig jaar op Sziget doorgebroken Baskerville (3FM Serious Talent). Baskerville zal 14 augustus 2011 opnieuw op Sziget staan. Deze keer is het podium de A38 Stage en zal Baskerville live met band spelen.