De muzikale tweeling Sander & Arnout Brinks maken als Tangarine akoestische indie-pop met onberispelijke samenzang. De vergelijking met Simon & Garfunkel en The Everly Brothers wordt vaak gemaakt maar ook de invloed van Bob Dylan is duidelijk terug te horen. Na jaren lang door stad en land gereisd te hebben om zelf optredens te regelen in dorpscentra, huiskamers en wijkcentra kwamen ze in contact met Excelsior Recordings. Al snel volgde ook De Wereld Draait Door, waar ze na indruk gemaakt te hebben met hun “minuut” gevraagd zijn als nieuwe huisband. Via Excelsior kwamen de broers in contact met Tim Knol en producer Matthijs van Duijvenbode, die ze hielpen het album “Seek & Sigh” op te nemen. Een divers album, vol prachtig gearrangeerde akoestische liedjes, soms met een licht psychedelische inslag en soms ingetogen en intiem.

IMG_0190-BorderMakerAfgelopen zomer openden ze het Valkhof Festival overtuigend en vanavond staan de broers in een uitverkocht Merleyn. Het publiek is gevarieerd. Er zijn vooral zeer geïnteresseerde volwassenen, waaronder zelfs een aantal 60-plussers. Als de heren van Tangarine opkomen, klinkt er een luid applaus. Enkel gewapend met één microfoon, een aantal gitaren, een mondharmonica, een xylofoon en een tamboerijn, brengen ze 18 nummers ten gehore. Wat een muzikaliteit! De samenzang, het gitaarspel en de inleving… Alles bij elkaar zorgde voor een prachtig optreden.

Het publiek is enthousiast en iedereen heeft het naar zijn zin. Bij de wat meer uptempo-nummers wordt er meegeklapt en wat gedanst. De rustige momenten zorgen voor een mooie sfeer vol met genietende gezichten in de zaal. En niet bij een enkeling, nee. Jongeren, ouderen… iedereen! Waarschijnlijk de oudste bezoeker deze avond, een mevrouw met rood haar, swingt met elk nummer mee. Tangarine zorgt voor een heerlijke avond en iedere aanwezige zal met een tevreden gevoel naar huis zijn gegaan.

Setlist: Howling wind – Seek & sigh – Walking on a dead end street – Wasted times – Waters on the rise – Lalala (Naughty Boys cover) – Never to remain – Some things never change – What you’ve been before – Robert – Reasons – Where are they now – It’s alright – Sure of the things – The past in us – Motion of light – Cold cold heart (toegift, akoestisch) – Move on John (toegift)