CD COVER THE BOXER REBELLION - OCEAN BY OCEANThe Boxer Rebellion komt op 29 april met het nieuwe album ‘Ocean by Ocean’ via Kobalt/V2. Het is het vijfde album van de Britse indierockband en de opvolger van het zeer succesvolle ‘Promises’ uit 2013 met daarop de hit ‘Diamonds’.
 
Op ‘Ocean by Ocean’ heeft het viertal haar toch al zo sterke composities naar een nieuw niveau getild. De tien nummers kennen een broeierige melancholie en laten zich beluisteren als een emotionele achtbaan door donker en licht.
Met de albumtrack ‘Keep Me Close’ licht de band nu al een eerste tipje van de sluier op:http://smarturl.it/KeepMeCloseSC en http://smarturl.it/keepmeclosevid. De eerste officiële single ‘Big Ideas’ komt in maart uit. Een nummer over gemiste kansen waarover voorman Nathan Nicholson zegt: ”It’s about meeting someone special but at the wrong time in your life. You feel lucky to have met them but also, because of the bad timing, like you have the very worst kind of luck.“
Tijdens twee intieme concerten, op 9 mei in Paradiso-Noord in Amsterdam en 10 mei in de Effenaar in Eindhoven, presenteert The Boxer Rebellion haar nieuwe werk.
The Boxer Rebellion is in 2003 opgericht. Na twee goed ontvangen albums breekt de groep in 2011 door bij het grote publiek met ‘The Cold Still’. Met het album ‘Promises’ en de single ‘Diamonds’ wordt dat succes alleen maar groter. Zo geeft The Boxer Rebellion in 2014 een reeks uitverkochte clubshows in ons land en staat ze dat jaar op Pinkpop en Lowlands.
Meer informatie over The Boxer Rebellion is te vinden op theboxerrebellion.com en facebook.com/theboxerrebellion.