Daar waren ze opeens uit het niets een jaar of wat geleden…, The Mad Trist. Nu, begin 2013, heeft de band een nieuwe plaat klaar en een clubtour in de steigers. Voordat de officiële ‘Animals & Acrobats Tour’ van start gaat moet de rockmachine stevig aangezwengeld worden om vervolgens op volle kracht vooruit te komen. Een aantal try-out shows staan gepland waaronder die van donderdag 14 maart in PopEi (Klokgebouw 300, Strijp-S). Voorprogramma: Lookapony. Zaal open: 20.30 uur. Entree: 5 euro.

Toen het Maastrichtse The Mad Trist met debuut ‘Pay the Piper’ op de proppen kwam stonden de kijkers op scherp van rockminnend Nederland. Terecht, de plaat staat stokvol modderdikke riffs, denderende drums en oh zo’n catchy refreinen die soms wat aan QOTSA en Millionaire doen denken. Maar dat was toen… op 8 maart komt ‘Animals & Acrobats’ uit, de volvette tweede!

Voorprogramma is de jonge vierkoppige alternatieve indierock band uit Eindhoven Lookapony. Onlangs speelden ze al in de Effenaar tijdens de clubavond van 3voor12/Eindhoven én in de grote zaal van Paradiso dankzij de online radiozender Pinguin Radio. Een band waar Eindhoven trots op mag zijn en een waardig voorprogramma voor The Mad Trist.

Wanneer: donderdag 14 maart
Waar: PopEi Eindhoven
Aanvang: 20:30 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een review.