Op vrijdag 25 februari heeft de Utrechtse band The Medics een handtekening gezet onder een platencontract bij platenmaatschappij [PIAS].

Eerste wapenfeit van deze samenwerking is de release van de single ‘City’, die al op verschillende radiostations is te horen.

Een volledig album van het Utrechtse vijftal wordt aan het einde van de zomer verwacht. Voor die tijd zal de band te zien zijn op de vaderlandse festivals.

Eerder dit jaar stonden The Medics op Noorderslag, werd de band uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en ging een samenwerking aan met Fast Forward music management en boekingsbureau Friendly Fire.

Frontman Daniel Langeveld: ]’Wij zijn deze band begonnen uit noodzaak. Zonder deze uitlaatklep zou het met sommige bandleden slecht aflopen. Wij zijn erg blij dat onze inzet wordt beloond en het grote publiek met ons kan kennismaken. [PIAS] is een label met veel ervaring en we zijn trots dat we nu onderdeel uitmaken van dezelfde familie waartoe ook dEUS, Editors, Krach, Moke en Death Letters behoren.’

The Medics maakt energieke, dansbare rock in de lijn van The Strokes, Vampire Weekend en The Killers.

The Medics zijn:
Daniel Langeveld – zang
Ricardo Jupijn – gitaar
Jarl Hector – gitaar, zang
Jasper Fabius – drums
Johan van de Werken – bas, zang

www.themedics.nl