De eerste namen voor The Powerfest op zondag 3 juni in de Amsterdamse Melkweg zijn bekend: Dope D.O.D., William Control, Eskimo Callboy en ANiMAL. Het festival richt zich meer dan ooit op nieuwe opkomende bands en brengt een eigenzinnige mix van emo, (post-)hardcore, punk, metal, crunkcore, hiphop, dubstep en crossover. The Powerfest vindt dit jaar plaats in drie zalen van de Melkweg, te weten de Oude Zaal, het Theater en de Cinema. Nadat er afgelopen zaterdag een speciale early bird plaatsvond tijdens het concert van Enter Shikari in de Melkweg, is de officiële voorverkoop voor The Powerfest zojuist begonnen via http://www.melkweg.nl/http://www.ticketservice.nl/ en de bekende voorverkoopadressen.  

Uit de eerste bevestigingen blijkt al direct de diversiteit van The Powerfest. Dope D.O.D. maakt gitzwarte horror hiphop, met zware beats die rechtstreeks uit de onderwereld lijken te komen. De populariteit van de Groningse jongens steeg hard na tours met Limp Bizkit en Korn en hun album ‘Branded’ slaat in als een bom. De leadzanger van Aiden komt voor het eerst met zijn project William Control naar Nederland. Zijn elektronische dark wave smelt donkere thema’s samen met synthpop. Ook voor het eerst in Nederland is Eskimo Callboy, wat wordt omschreven als trancecore. De muziek klinkt net zo te gek: slicke auto-tuned vocals, trance synths, intense screams en heavy breakdowns. ANiMAL bestaat uit drie Engelse dubstepproducers die bekend staan om hun energieke show. Ze hebben onder andere getourd met Modestep, Pendulum en Hadouken. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Stichting Melkweg en Mojo Concerts presenteren

THE POWERFEST 2012
Met o.a. Dope D.O.D., William Control, Eskimo Callboy en ANiMAL

Zondag 3 juni 2012
Melkweg Amsterdam (Oude Zaal, Theater & Cinema)
Entree: € 29,- (excl. servicekosten en lidmaatschap)
Zaal open: 13:30 uur / aanvang: 14:30 uur

De kaartverkoop voor The Powerfest is zojuist begonnen via http://www.melkweg.nl/http://www.ticketservice.nl/ en de bekende voorverkoopadressen.

The Powerfest 2012 wordt mede mogelijk gemaakt door Up Magazine, LiveXS Popmagazine en Large.