Beste Ramblers,

Wij vinden het erg naar om te moeten mededelen dat The Rambler helaas gedwongen is haar deuren te sluiten. De economische crisis is voornamelijk de reden dat wij niet meer door kunnen gaan. Wij willen graag al onze vrienden en klanten waar we de afgelopen 7,5 jaar zo’n toffe tijd mee hebben gehad bedanken.

The-RamblerMet een brok in mijn keel lees ik deze statusupdate op de facebook pagina van Rockcafé The Rambler. Ik kan het niet laten om persoonlijk te worden in dit bericht, want ook voor mij is The Rambler jarenlang een plek geweest waar ik met regelmaat te vinden was. Voor de muziek, voor de mensen en voor de sfeer. Want uniek was The Rambler voor Eindhoven zeker: geen enkele andere kroeg heeft zo’n intensieve agenda waar er 4 avonden in de week live muziek is.

Met plezier kijk ik terug naar avonden waarop ik bands als Demented are Go, The Meteors, Batmobile, GBH, UK Subs, Street Dogs, Vicious Rumors, Lizzy Borden en Tito & Tarantula heb kunnen zien. Met net zo veel plezier kijk ik terug naar de nog talrijkere avonden waarop ik voor mij totaal onbekende bands heb gezien die een net zo grote wow-factor op me hadden. Het lekker blijven hangen tot in de late uurtjes in een kroeg waar alles kon, alles mocht, niemand in hokjes geplaatst werd of aan bepaalde ‘eisen’ moest voldoen om binnen te mogen. Waar geen stempels opgeplakt werden, maar waar gezelligheid heerste.

Ik heb mij wel eens vaker afgevraagd hoe een café rendabel kan zijn als je de opkomst bij sommige concerten bekeek. Maar dit paste precies in het beeld wat ik van eigenaar Peer heb: hij ging niet voor het grote geld door alleen publiekstrekkers te programmeren. Bands met goede muziek en een goede podiumact kregen allemaal een kans, ongeacht status van bekendheid. Ik kreeg de indruk dat hij van z’n hobby z’n beroep had gemaakt.
Helaas kun je van een hobby niet leven, er zal geld in het laatje moeten komen. Teruglopende kassa- en drankopbrengsten als gevolg van de crisis zijn er de reden toe geweest dat The Rambler per 28 januari niet meer is. De deuren zijn per direct gesloten, alle bands zijn gecancelled…

Bij deze wil ik Peer en alle medewerkers bedanken voor de gezelligheid de afgelopen jaren, en iedereen veel succes wensen!