scriptOp 12 september verschijnt ‘No Sound Without Silence’, het vierde album van de Ierse band The Script. Dit maakte de band afgelopen vrijdag bekend tijdens een wereldwijd exclusief uitgezonden Google Hangout waar fans vragen konden stellen. Ook in Nederland was er een fan party. De Google Hangout is hier terug te zien.

The Script, bestaande uit Danny O’Donoghue, Mark Sheehan en Glen Power kreeg inspiratie voor hun vierde album tijdens de #3 wereldtournee die ze in 11 maanden langs uitverkochte shows in Europa, Azië, Noord Amerika en Australië bracht. In Nederland speelde de band in een uitverkocht Ziggo Dome terwijl het optreden oorspronkelijk in de HMH zou plaatsvinden. Ook stonden ze in 2013 voor de tweede keer op Pinkpop. In de tourbus hadden ze een speciaal gemaakte mobiele studio waar alle ideeën in werden opgeslagen. Eenmaal klaar met de tour vertrok de band naar de studio in zowel Dublin als Londen om het album af te ronden.
Eerste single van het nieuwe album is het nummer ‘Superheroes’. Dit was het eerste nummer wat werd geschreven tijdens hun uitverkochte stadiontour in Amerika en beschrijft het gevoel wat de band had wanneer ze van het podium kwamen: vol adrenaline, superheroes.
Het nummer gaat vandaag in premiere op de radio.

The Script boekte met hun eerste 3 albums wereldwijd enorme successen. Er werden meer dan 20 miljoen albums verkocht en de band ontving voor elk album de dubbel platina status. Eerste single van het vorige album #3 ‘Hall of Fame’, een samenwerking met will.i.a.m. was wereldwijd een nummer 1 hit. De single werd 5 miljoen keer verkocht, 150 miljoen keer bekeken via Youtube en 100 miljoen keer gestreamd via Spotify. In Nederland scoorde de band een Spotify record: het album #3 stond een jaar lang in de Spotify album top 10.

Twitter
Facebook
Instagram
www.thescriptmusic.com