De Osse rockband The Sidekicks breekt op 20 januari poppodium Groene Engel af. Daar presenteren de jongens hun derde EP.  In het voorprogramma staat Hunting The Robot, een opkomende experimentele band uit Eindhoven. Na The Sidekicks sluit dj-collectief Boom-Shaka-Lak Soundsystem de avond af met frisse reggae en ska.

De band laat zich beïnvloeden door acts als Joy Division, The Doors, Arctic Monkeys en The Strokes. “We maken een leuke combinatie van bluesrock en jaren tachtig post punk”, zegt zanger Joost Ariëns.

De mannen van The Sidekicks brachten vorig jaar hun tweede EP uit, die door de landelijke muziekpers enthousiast werd ontvangen. Ze reisden in één jaar tijd van Groningen naar Maastricht om optredens te geven. De Ossenaren werden door muziektijdschrift LiveXS benoemd tot Local Hero, stonden op een compilatie-cd van 3voor12 en deden mee aan de kwartfinale van De Grote Prijs van Nederland. Ook mochten ze openen voor Kensington, Go Back To The Zoo, The Undertones, The Cinematics en Hit Me TV.

In oktober 2011 namen de heren van The Sidekicks vier verse nummers op. Dit deden ze op een verlaten boerderij bij Amersfoort. De EP is die avond te koop voor een paar euro.

Voor- en naprogramma

Hunting The Robot begint de avond met experimentele rock. De band uit Eindhoven was al te zien bij De Wereld Draait Door en deed mee aan de Popronde 2011. Na The Sidekicks nodigt dj-collectief Boom-Shaka-Lak Soundsystem het publiek uit om los te gaan op raggae en ska. Deze act was al te zien op Solar Festival en Extrema Outdoor.

De zaal opent om 20.30 uur.

www.the-sidekicks.com
www.groene-engel.nl