Dat 2011 het jaar van Hunting The Robot was moge duidelijk zijn. Zo stond de groep al bij DWDD, 3fm en headlinede hun eerste eigen ‘Get Pregnant Tour’. Reden genoeg om de groep te vragen om een avond in PopEi te cureren. Resultaat?

We zijn intussen wel klaar met het verhaal rond Anouk, basta! Belangrijker is dat King Jack hun debuut uit heeft en dat dit een behoorlijk goede plaat is geworden. Met Attie Bauw achter de knoppen (die eerder werkte met o.a. De Staat en Judas Priest) leidde dit tot een vet gelaagd geluid. De invloeden uit de 60’s en 70’s, die naar het nu zijn vertaald, resulteren in dansbare catchy rocksongs met hier en daar een psychedelische injectie. De band rond Boaz Kroon en Thijs Boontjes is op uitnodiging van Hunting The Robot onderweg naar PopEi.

Afgelopen januari brachten de branieschoppers van The Sidekicks uit Oss alweer hun derde EP uit. Als een lekkere stevige cocktail mixt de groep gruizige sixties blues met donkere eighties bassen. Bijzonder is het zeker en dat is niet alleen ons opgevallen. The Sidekicks haalde al eens de kwartfinale van De Grote Prijs van Nederland, LiveXS riep ze uit tot ‘Local Hero’ en 3voor12 zette ze op de Hollandse Nieuwe compilatie. Alstublieft!

Hunting The Robot (Dj-Set)
Uiteraard willen de heren van Hunting The Robot ook nog van zich laten horen en dat doen ze via hun platenkast. Op die manier leren we de groep wat beter kennen. Waar luisteren ze graag naar? Waar dansen ze het liefst op? Door wie worden ze beïnvloed? Kortom, waar gaat de band hard op?

NSA (Dj-Set)
De avond wordt afgeroomd door Pim en Bob van NSA. Een stel makkers die de gitaren even links laten liggen en zich volledig storten op onder meer minimal/techno, electro en aardverschuivende dubstep. ‘I Bet You Look Good On The Dance Floor’. Laat je dat niet twee keer zeggen.

Wanneer: Vrijdag 16 maart
Waar: PopEi Eindhoven
Aanvang: 21:00 uur

Een review van deze avond zal op Rockportaal.nl verschijnen.