De laatste jaren wordt de term “legendarisch” met grote regelmaat en helaas vaak te pas en te onpas gebruikt om de status van een bepaalde band of artiest aan te geven. Niet alleen door liefhebbersmuziek, maar ook door journalisten. Kramers Woordenboek geeft de volgende betekenis aan het woord: ” legendarisch, legendair: [-‘dèr] (<Fr) bn bijw 1 behorend tot of volgens een legende, de overlevering 2 fig befaamd, fabelachtig “

Peter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock, geeft er zijn eigen draai aan: ,,Ja, ik denk dat we hier inderdaad wel met recht kunnen spreken van een legende. The Sonics…. ik bedoel.. die band draait al een halve eeuw mee en is zó invloedrijk geweest. Neem hun klassiekers als bijvoorbeeld The Witch, Psycho en Strychnine… tijdloos. Moet je je voorstellen dat die mannen zo’n beetje aan de wieg van de rockmuziek stonden zoals wij die nu in 2011 kennen. Dat is toch gewoon fantastisch?”

Het snelste festival van Nederland vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 december in het Klokgebouw op het Strijp S-terrein in Eindhoven. Eerder werden al Danko Jones, Pentagram, The Hookers, Gewapend Beton, Vanderbuyst, Monster Magnet, The Dwarves, Fireballs, The Reverend Horton Heat, The Phantom Rockers, Black- Bone, Black Spiders, Heideroosjes, Nitrovolt en Speedfest-gastheer Peter Pan Speedrock bekend gemaakt. ,,En nu dus ook die fabelachtige Sonics er nog bij”, lacht Peter tevreden. ,,En waarschijnlijk nóg 1 of 2 bands. Waarom? Tsja, omdat we sommige bands óók nog graag op ons feestje hebben, al is het huidige programma eigenlijk al super.”

Voorverkoop
De voorverkoop van Speedfest is al een aantal weken aan de gang en nu zaterdag 8 oktober zijn ook de harde tickets (hard copy) te koop. Tickets kosten € 37,50,-

 In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In vijf jaar tijd is het festival voor liefhebbers van rock & roll, garage, punk, metal, psychobilly, hardcore, outlaw country en verwante stijlen uitgegroeid tot een internationaal begrip dat rond de 4500 bezoekers uit onder meer België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië trekt.