WANTON-BISHOPS2-1024x435Beirut, Libanon. Niet de meest voor de hand liggende stad voor een ontvlammende garage rock revolutie. The Wanton Bishops startten er desalniettemin één in 2012, en die gaat nu over de grenzen.

Op 19 september maken The Wanton Bishops hun debuut op Nederlandse grond. Ter ere van de wereldwijde release van op het debuutalbum Sleep With The Lights On speelt de band in de Ekko, Utrecht. Het album verschijnt in de Benelux op diezelfde datum via Suburban Records.

De release valt samen met de  internationale première van een documentaire die Red Bull Media House maakte over de band. Eerder dit jaar filmde Red Bull al een Cultural Collaboration tussen The Wanton Bishops en Swarathma tijdens de Red Bull Tour Bus India. Bekijk de video hier.

The Wanton Bishops bestaat uit Nader (zang, mondharmonica, gitaar) en Eddy (gitaar, banjo). Ze ontmoetten elkaar een paar jaar geleden in een bluesbar in Beirut, tijdens een knokpartij. Door het nodige toeval troffen de twee elkaar aan de bar, waar onder het genot van goedkope tequila een vriendschap ontstond. Het resulteerde uiteindelijk in een band, shows in Turkije, Egypte, USA, UAE, Frankrijk, Noorwegen, Zweden en Denemarken en openingsslots voor Guns n’ Roses en Lana Del Ray in Beirut. Beide heren zijn fervent aanhanger van artiesten als The Kinks, Muddy Waters en Jack White. Live worden Eddy en Nader vergezeld door een drummer en bassist.

Live
18-09  – Wilhelmina, Einhoven – tickets
19-09 – Ekko, Utrecht – tickets
20-09 – Merleyn, Nijmegen – tickets 

Links
WebsiteFacebookVideoTwitter
Vice/Noisey interview SXSWRolling Stone interview