lowlandsVan 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de drieëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Naast een uitgebreid alternatief muziekprogramma is er op het festival ook een rijk aanbod aan andere kunstdisciplines waaronder een Theater- en Dansprogramma.

Vrijdag 21 augustus gaat de drieëntwintigste edite van A Campingflight to Lowlands Paradise van start en kunnen 55.000 bezoekers genieten van drie dagen vol muziek, theater, film, literatuur, wetenschap en nog veel meer. Het dans- en theaterprogramma vindt plaats in de theatertent Juliet waar 1.250 bezoekers van de voorstellingen kunnen genieten. Doordat de stukken uit de theaters worden gehaald en in een festivalsetting worden gespeeld, is voor veel bezoekers de drempel om een voorstelling te bezoeken laag. Veel toonaangevende gezelschappen spelen dan ook graag op Lowlands omdat ze op deze manier met een nieuw publiek in aanraking komen.

Jakop Ahlbom – ‘Horror’: We hebben in de loop der jaren al heel wat huiveringwekkend goed theater in Juliet gehad, maar ‘Horror’ van Jakop Ahlbom is een heel ander monster. De talentvolle Nederlands/Zweedse theatermaker is namelijk een groot horrorfan. In het surreëel gruwelijke ‘Horror’ komen al die griezelmeesters samen in een non-stop thrillfest zonder tekst, maar met een bloedstollende combinatie van dans, acrobatiek, goochelkunst en behoorlijk briljante special effects.

Conny Janssen Danst – ‘Inside Out’: Enig idee wat ‘exploded drawings’ zijn? Uit elkaar getrokken driedimensionale tekeningen, that’s what. Heb dat nut? Jazeker, om te zien uit welke onderdelen een object is opgebouwd. Ze inspireerden het Rotterdamse Conny Janssen Danst tot ‘Inside Out’, een als vanouds rauwe, energieke dansvoorstelling over in- en uitzoomen.

Daria Bukvić – ‘Nobody Home’: Terwijl de dobbernegerers in Den Haag zich drukmaken over kruimels in bed en bad vertelt ‘Nobody Home’ de ongelofelijke levensverhalen van de asielzoekers zelf. UHet ontroerende, kritische en humoristische ‘Nobody Home’ gaat over het soms absurde leven in het AZC en de Nederlandse bureaucratie, maar ook over hilarische culturele clichés zoals dramaqueenende Syrische moeders en Arabische B-boys in witte sokken en badslippers.

Scapino Ballet Rotterdam: Scapino Ballet Rotterdam is vaste gast in Lowlands Paradise, voornamelijk omdat het trendsettende spitzengezelschap elke keer de lat weer hoger legt. Deze twaalfde voorstelling is geen uitzondering, want in 2015 neemt Scapino gelijk twee topchoreografen mee: de Israëliër Itamar Serussi en huischoreograaf Felix Landerer.

Farruquito: Wel ’s een flamencoshow bezocht, ergens in een Spaans toeristenmekka? Denk dan daaraan terwijl je je vergaapt aan het voetenwerk van deze topdanser uit Sevilla. Je weet niet wat je meemaakt. Farruquito, vierdegeneratietelg van een zigeunerdynastie, danst flamenco pur sang: snel, woest en rauw, maar met een techniek om van te duizelen, volgens de unieke familiestijl. Zelf de Flameco dansen? Farruquito geeft op zaterdagochtend een workshop in de India.

Ann van den Broek | WArd/waRD – ‘The Black Piece’: Ik zie ik zie wat jij niet ziet. Dat is het spelletje dat de Vlaamse choreograaf Ann Van den Broek speelt met ‘The Black Piece’. Beelden, licht, beweging en geluiden zetten je zintuigen op scherp en halen al je verwachtingen onderuit.

Viktor Griffioen | Orkater – ‘Sky-Hi & So-Lo’: Viktor Griffioen van Orkaterband The Sadists sloot zich twee maanden op in een donkere kelder. Herboren, vastbesloten en gereïncarneerd als de part-time superheld en rafelige troubadour Mr. Ferocious lanceert hij zichzelf met zijn eerste soloprogramma ‘Sky-Hi & So-Lo’: propvol muziek, busladingen gaffertape, gebroken tegeltjeswijsheden en een robot.

Davy Pieters | Frascati Producties – ‘How Did I Die’: Levensvragen genoeg in Lowlands Paradise, maar wat als je ontzielde lichaam lijkstijf in een bos wordt gevonden? De nagelbijter ‘How did I die?’ van Frascati Producties probeert met een reconstructie antwoord te geven op de laatste vraag van een vermoorde jonge vrouw. Maar er leiden vele dwaalsporen naar het mortuarium. Want de ene waarheid is de andere niet, laat staan de werkelijkheid.

David Middendorp | Another Kind Of Blue – ‘Flyland 2’: Op Oerol 2014 was de magische dansvoorstelling ‘Flyland’ te zien, door choreograaf David Middendorp en Another Kind Of Blue speciaal voor het Terschellingse festival geproduceerd. Voor Lowlands maakten ze het vervolg ‘Flyland 2’, een beeldend verhaal over liefde, emotie en de dunne lijn tussen fantasie en realiteit.

En al eerder werd bekend gemaakt dat DE VERLEIDERS naar Lowlands komen:

DE VERLEIDERS – ‘Door De Bank Genomen’: In ‘Door De Bank Genomen’ wordt de twijfelachtige moraal aan de top van het bankwezen aan de kaak gesteld en op de hak genomen. Dat slangennest van graaicultuur en zelfverrijking, door DE VERLEIDERS via sketches en monologen vakkundig en satirisch tot op het bot gefileerd. Een voorstelling ook over hoe niet de overheid maar de financiële wereld in onze maatschappij aan de touwtjes trekt.

Op http://www.lowlands.nl/ is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde muziekacts zoals Ben Howard, Major Lazer, Kendrick Lamar, FFS (Franz Ferdinand & Sparks)The Chemical Brothers, Paolo Nutini, Years & Years en Tame Impala. Binnenkort volgen meer bevestigingen.

—–
A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2015
21 + 22 + 23 augustus 2015

Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/
Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €195,- incl. servicekosten.
CJP-ticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €185,- incl. servicekosten.
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Gllamcamp: luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info:https://tickets.campsolutions.nl/lowlands/nl/                                             

Voorverkoop: http://www.ticketmaster.nl/                                                               

Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/    

A Campingflight to Lowlands Paradise 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken, Nedap, Douwe Egberts en KPN.